Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Αν ο Γιώργος δεν ήταν γιος του Ανδρέα δεν θα γινόταν πρωθυπουργός»

«Άδειασμα» στο Γιώργο Παπανδρέου από το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινό. Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Αυγερινός, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου επιτίθεται ευθέως κατά του τέως προέδρου του κόμματος, αμφισβητώντας την πολιτική του αυθυπαρξία. Σε ερώτηση «Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός;» η απάντησή του ήταν σαφής και μονολεκτική. «Όχι».

Ο Παρασκευάς Αυγερινός επίσης δήλωσε σχετικά με τον «παπανδρεϊκό» χαρακτήρα του κόμματος πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να «είχε δημοκρατική δομή κόμματος, αλλά ήταν αρχηγικό, ήταν ταυτισμένο με τον ιδρυτή του». Και συμπληρώνει: «για το αν θα παραμείνει παπανδρεϊκό δεν το νομίζω και δεν το εύχομαι».

Αναφορικά με το σημερινό ΠΑΣΟΚ ο κ. Αυγερινός σχολιάζει πως δεν έχει τίποτα από το παλιό κόμμα και κρίνει πως το γεγονός αυτό είναι και καλό και κακό και προσθέτει πως αυτήν την ώρα κρίνεται η συνέχειά του: «Αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ανάγκη να υπάρχει για να μη διαλυθεί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», σημειώνει.

Σε ότι αφορά στην προοπτική δημιουργίας κομματικού συνασπισμού τύπου Ελιάς, όπως αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνει, ο κ. Αυγερινός δηλώνει πως «Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο».

Ο κ. Αυγερινός μιλώντας για την ιστορία του κινήματος θεωρεί πως το κόμμα «μετά το 1981 ακολούθησε μια πορεία προοδευτικής υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία το υποχρέωνε σε συνεχείς συμβιβασμούς». Ο κ. Αυγερινός υπογραμμίζει σχετικά: «Σήμερα βέβαια επιχειρείται συστηματικά να φορτωθεί στο ΠΑΣΟΚ ό,τι στραβό υπάρχει. Θα μου πεις όμως ποιος κάτω των 50 χρόνων ξέρει τι υπήρχε το 1981 για να εκτιμήσει αυτό που έγινε μετά».
 
ΠΗΓΗ real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου