Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας: Ελάτε σε διάλογο - Τσίπρας: Θα απολογηθείτε στον λαό(Βίντεο)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής, άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Με τη συζήτηση να εξαντλείται στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να σας φέρουμε εδώ, να απολογηθείτε μπροστά στον λαό».


Νωρίτερα, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τη 19η(!) κατά σειρά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην διάρκεια του βίου της. «Αποφασίσατε και διατάξατε», είπε, αναφερόμενος στο λουκέτο, «πλήττοντας τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έθεσε ακόμα σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού στα ακριτικά σημεία της χώρας, δίνεται μάχη για το ποιος σταθμός θα επικρατήσει και αν θα είναι ελληνικός, όπως είπε. «Σιγήσατε την φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ομογένεια», είπε, ενώ εκτός κριτικής δεν άφησε και το περίφημο μέιλ που απέστειλε, ενείδει ʽδιαχειριστή της ΕΡΤʼ, όπως είπε, χθες ο κ.Στουρνάρας στους σταθμούς που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ προκειμένου να σταματήσουν, αλλά και στα τηλέφωνα που ʽέκοψανʼ στην ΕΡΤ.

«Συγχαρητήρια! Μαθαίνω ότι έχετε καταφέρει να παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ», συνέχισε ο κ.Τσίπρας σε άκρως ειρωνικό τόνο, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» που προσβάλουν την χώρα διεθνώς. «Αυτό συμβαίνει μονο σε περιπτώσεις εισβολής ξένων στρατευμάτων στην χώρα ή κατάλυσης της δημοκρατίας», είπε, ανεβάζοντας τους τόνους και εμπλέκοντας τα ʽιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκλήςʼ, με τη συνεργασία των οποίων υποστήριξε πως έγιναν όλα αυτά...

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν κλείνει, αλλά ανασυγκροτείται. «Στο συνεργείο θα μπει», είπε, θυμίζοντάς του με νόημα πως τον Μάιο ακόμα χαρακτήριζε την ΕΡΤ ως ʽόργανο προπαγάνδαςʼ και ʽΥΕΝΕΔʼ. «Δινουμε τη δυνατότητα να αναγεννηθεί απαλλαγμένη από κακοδαιμονίες», είπε, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο που θα άρει τις αδικίες είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Διαβεβαίωσε για την αποζημίωση στο ακέραιο όλων των εργαζομένων και για το ότι η ΕΡΤ θα πάψει να κοστίζει πολλαπλάσια από όσα πρέπει. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν ήταν εύκολη η απόφαση του κλεισίματος για την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αναγκαίο και θαρραλέο βήμα, υπέρ της διαφάνειας και του εξορθολογισμού» και υποστηρίζοντας πως η αλλαγή εν κινήσει, δεν θα ήταν εύκολη.

Ο κ.Στουρνάρας, επιχείρησε μάταια να επαναφέρει τη συζήτηση στο αρχικό θέμα της ερώτησης, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν αναφέρθηκε σε αυτό ο κ.Τσίπρας και διαβεβαιώνοντας ότι «συνεχίζεται το success story». «Για να μην αναφερθείτε, μάλλον φοβάστε», είπε, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να σηκώσει το γάντι.




«Ναι, έχουμε αποδείξει ότι φοβόμαστε τον διάλογο», είπε ειρωνικά για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «καταντάει γελοιότητα να μιλάτε εσείς για επιτυχία». Τον ρωτούσε μάλιστα επί ώρα αν η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είναι περήφανοι που ʽδιαπομπεύουνʼ τη δημοκρατία, πους τους καταγγέλλουν 50 ευρωπαίοι διευθυντές δημόσιων μέσων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και που πέραν της ΝΔ, μόνο η Χρυσή Αυγή βρέθηκε να υποστηρίζει την απόφαση κοινοβουλευτικά.

Τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται όταν μιλά για αποδοτικότητας και υποστήριξε πως όταν μιλά εκείνος για καλύτερη διαχείριση, είναι σαν «να μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί». Τα πυρά του έστρεψε και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου ρωτώντας πώς διορίστηκε στην ΕΡΤ ο κ.Κεδίκογλου και τι έχει να πει στον εργαζόμενο της ΕΤ 3 που αποκάλυψε πως τον ...εβαλε εκείνος στην ΕΡΤ.

«Φτιάξατε θέσεις για δημοσιογράφους των 3000-4000 ευρώ, χωρίς να εμφανίζονται στην ΕΡΤ και εκπροσωπώντας κομματικά συμφέροντα», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φορτώσει τις δικές της ανομίες στους εργαζόμενους και ότι θέλει να καταλάβει τις συχνότητες για να ελέγχει την ενημέρωση των πολιτών.

«Πάει πολύ να μας λέτε ότι πρέπει να έχει άδεια κάποιος για να εκπέμπει. Γιατί δεν πιάνετε έναν έναν τους φίλους σας που δεν έχουν άδεια;», ρώτησε, παρομοιάζοντας το υπουργείου Οικονομικών και με ...γραφείο ευρέσεως εργασίας, αφού ʽδιακινεί λίστεςʼ για την άμεση επαναπροβολή παρανόμως. Μίλησε ακόμα για ...τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, αξιολογήσεις κτλ) για την κυβέρνηση και αίτημα δημοκρατίας από την πλευρά του λαού. «Είστε υποχρεωμένοι να φέρετε τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει. Δεν μπορείτε να ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, δηλώνοντας διατεθειμένος να προβεί σε κάθε ενέργεια για να προκαλέσει την απολογία της κυβέρνησης απεναντι στον λαό.

Από την πλευρά του, ο κ.Στουρνάρας, αναφέρθηκε στον ʽκοινωνικό πόροʼ ύψους 210 από τα 220 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμού της ΕΡΤ, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στον διάλογο επί του νομοσχεδίου Αλιβιζάτου-Μόσιαλου που έχουν καταθέσει σε διαβούλευση, προκειμένου να ανοίξει σύντομα η ΕΡΤ. Υποστήριξε δε, πως ... «δεν υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία», καθώς η εκταμίευση συνεχίζεται, η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελειώνει και εκείνοι (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) καταστροφολογούν, χωρίς να προτείνουν λύση...

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου