Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται η ετυμηγορία Νέα δεδομένα από την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ως «από μηχανής  Θεός» που είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει στην άρση του πολιτικού αδιεξόδου με το λουκέτο της ΕΡΤ προβάλει η απόφαση που αναμένεται να εκδώσει -πιθανότατα τη Δευτέρα- το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάρτιση της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, προσέφυγε  στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.


Η συζήτηση της προσφυγής προσδιορίστηκε μεν για τον προσεχή Σεπτέμβριο, πλην, όμως, συνοδεύεται από επικουρικό αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα αναστέλει την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, μέχρι να συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστήριου και να αποφανθεί επί της ουσίας της προσφυγής.

Εφόσον τελικώς το ΣτΕ αποδεχθεί το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, τότε μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή και έτσι να «γεφυρωθούν» οι αντιθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και να ικανοποιηθούν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- όλες οι πλευρές.

Κι αυτό, καθώς  η πλευρά της ΝΔ που επιμένει, λέγοντας ότι «εμείς την ΕΡΤ δεν την ανοίγουμε», θα βρεθεί μπροστά σε νέα δεδομένα, ενώ και οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που αρνούνται κάθε συζήτηση για το νέο φορέα, όσο παραμένει κλειστή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα προσέλθουν στην προγραμματική για τη Δευτέρα σύσκεψη των αρχηγών χωρίς τα τετελεσμένα του αιφνιδιαστικού λουκέτου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου