Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Απόφαση - σόκ απο την Fitch: Αφαίρεσε τα "ΑΑΑ" απο τη Γαλλία

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε ΄AA+΄ από ΄AAA΄ προχώρησε η Fitch Ratings. Ο οίκος χαρακτηρίζει το outlook της αξιολόγησης σταθερό, ενώ επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΄F1+΄ της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, τo ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης της χώρας θα κινηθεί υψηλότερα κατά 96% του ΑΕΠ το 2014 και θα υποχωρήσει  σταδιακά μακροπρόθεσμα, παραμένοντας ωστόσο στο 92% το 2017.

Οι προηγούμενες προβλέψεις της Fitch το Δεκέμβριο του 2012 ανέμεναν αύξηση του χρέους στο 94% (και 92%, κατά την πρώτη αναθεώρηση του Outlook σε αρνητικό το Δεκέμβριο του 2011), και μείωση με ταχύτερο ρυθμό κάτω από 90% μέχρι το 2017.
Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με διαρθρωτικές προκλήσεις, σημειώνει ο οίκος και εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία θα ανακάμψει με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις επίσημες προβλέψεις λόγω της χαμηλής εξωτερικής ζήτησης, της μείωσης της ανταγωνιστικότητας, της υψηλής ανεργίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΠΗΓΗ newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου