Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η NASA

Τη δημιουργία Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα το 2015, σε συνδυασμό με τη λειτουργία βάσης στρατοσφαιρικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Ο Μεσσήνιος επιστήμονας, σημείωσε ότι η Καλαμάτα λόγω γεωγραφικής θέσης είναι ιδανική, για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής διαστημικής πύλης, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια. Αφού μίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανέφερε ότι σύντομα θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Η περιοχή της Καλαμάτας, εκτός της ιδιαίτερης αγάπης του καθηγητή, επιλέχθηκε ύστερα από μελέτη λόγω της γεωγραφικής θέσης, αφού βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού». Βέβαια, ο λόγος της επιλογής της τοποθεσίας μπορεί να μην είναι μόνο ο ισχυριζόμενος (μας συνηθίζει η NASA σε αυτά),καθώς η θέση που ενώνονται οι τρεις ήπειροι γεωγραφικά στη χώρα μας είναι μόνο η Ρόδος και το Καστελόριζο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου