Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

TΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ U.F.O. ΣΤΟ KECKSBURG (Βίντεο)

Στις 9 Δεκεμβρίου του 1965, ένα λαμπρό φως έλαμψε στον ουρανό πάνω από τον Καναδά, και πάνω από τις Βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, κι έγινε αντιληπτό από χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες. Το αντικείμενο περιγράφηκε ως μια βολίδα που συνετρίβη στο δάσος και στη συνέχεια ως ένα μεγάλο μεταλλικό κουδούνι με μέγεθος ενός Beetle Volkswagen με σημάδια σαν τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά- χαραγμένα σε αυτό, περίπου οκτώ μέτρα μήκος, και σε σχήμα βελανιδιού . Όταν ήταν στον ουρανό, είχε περιγραφεί ως μία πορτοκαλί βολίδα με ουρά στο τέλος της. Ένα μοντέλο από το μυστηριώδες αντικείμενο τοποθετήθηκε...
σε μια έκθεση κοντά στην Πυροσβεστική του Kecksburg.


Δύο αδέλφια ,ο Robb και ο Ray Landy, ενώ έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, είδαν το αντικείμενο να πετάει από πάνω τους. Σε έναν κολπίσκο κοντά, ένα άλλο αγόρι, ο Randy Overly είδε επίσης το αντικείμενο να ίπταται από πάνω του. Σε κοντινή απόσταση, οι Nevan και Nadine Kalp έπαιζαν στην αυλή τους, όταν το αντικείμενο που πέρασε πάνω από το κεφάλια τους έπεσε σε χαράδρα. 


Αφού το αντικείμενο συνετρίβη, η Frances Kalp, η μητέρα των αδελφών, άκουσε μια έκτακτη εκπομπή στο ραδιόφωνο και τηλεφώνησε για να πει ότι το αντικείμενο φαινόταν να είναι μέρος ενός αεροπλάνου, δεν ήταν ένα πλήρες αεροπλάνο όμως, όπως η εκπομπή ισχυριζόταν. 

Λίγα λεπτά αργότερα, η Frances πήρε μια κλήση από έναν άνδρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, και της είπαν να παρατηρήσει γύρω από την περιοχή της συντριβής, και να τους καλέσει πίσω μετά. Στη συνέχεια ο άνδρας στη τηλεφωνική γραμμή της ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έφτασε. Στρατιωτικοί και δύο άγνωστοι άνδρες σύντομα έφτασαν στο σπίτι της Kalp της ζήτησαν να τους προσδιορίσει το τόπο της συντριβής. Το αντικείμενο είχε συντριβεί περίπου μισό μίλι από το σπίτι της Kalp.



Το Μυστηριώδες αντικείμενο στο τόπο της συντριβής


Ομάδες αναζήτησης κλήθηκαν για να εντοπίσουν τον πραγματικό τόπο της συντριβής. Ένας εθελοντής πυροσβέστης ο Jim Mayes οδήγησε μια ομάδα στρατιωτικών σε μια χαράδρα που είχε παρατηρήσει αρκετές φορές μπλε φώτα που αναβόσβηναν και προέρχονταν από αυτή την περιοχή που έπεσε το UFO. 

Τριάντα εθελοντές πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν για το αντικείμενο στη χαράδρα. Ο James Romansky, ένας πυροσβέστης εθελοντής, που ήταν μέλος της ομάδας αναζήτησης που ανακάλυψε το αντικείμενο, δεν πιστεύει ότι το αντικείμενο ήταν ένα αεροσκάφος, και παρατήρησε περίεργα κείμενα γραμμένα πάνω του.

Οι άνδρες στη συνέχεια είπαν στο κόσμο να εγκαταλείψει το χώρο, όταν ο στρατός έφθασε στον τόπο της συντριβής. Η περιοχή αποκλείστηκε από τον στρατό, και απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους πολίτες. Μια τοπική αγροικία που ανήκε στην Lilian Hays καταλήφθηκε από το στρατό και αν και οι υπάλληλοι έκαναν διάφορα τηλεφωνήματα σε αγνώστους, οι κλήσεις δεν εμφανίστηκαν στο λογαριασμό της. Ένας έφηβος που ονομαζόταν Bill Weaver , ήταν ένας από τους πολλούς θεατές που προσπάθησαν να πάρουν μια γεύση από το μυστηριώδες αντικείμενο. Ο Bill είδε τέσσερις άνδρες να μεταφέρουν ένα μεγάλο κουτί μέσα στο φαράγγι, αλλά του φάνηκε πολύ μικρό για να χωράει το αντικείμενο, και ορισμένοι πιστεύουν ότι ο στρατός είχε απομακρύνει κάτι άλλο.










Ο Bill και οι άλλοι που είδαν αυτό, κλήθηκαν αμέσως να εγκαταλείψουν την περιοχή. Εν τω μεταξύ, πίσω στο πυροσβεστικό σταθμό, ο James Romansky και οι άλλοι αρνήθηκαν να εισέλθουν στο σταθμό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική θέση. Την ίδια στιγμή, ο James είδε ένα καλυμμένο αντικείμενο που ο ίδιος πιστεύει ότι ήταν το UFO που έπεσε από τον ουρανό. 

Ο γιος της Lilian Hays, John , πιστεύει ότι είδε επίσης το μυστηριώδες αντικείμενο να φεύγει με μια στρατιωτική φάλαγγα. Κανείς δεν ξέρει πού τελικά το αντικείμενο πήγε, αργότερα.

Το Kecksburg είναι μια μικρή κοινότητα στην Πενσυλβάνια. Η πόλη είχε μόλις 250 κατοίκους το 1965. Βρίσκεται περίπου τριάντα μίλια νότια του Πίτσμπουργκ. Η χαράδρα όπου το αντικείμενο συνετρίβη ,βρισκόταν λιγότερο από ένα μίλι από το χωριό του Kecksburg.




Το περιστατικό του UFO του Kecksburg είναι ένα από τα πιο έντονα αμφισβητούμενα γεγονότα μετά από τη συντριβή στο Roswell .Άρθρα σχετικά με το ατύχημα έχουν εμφανιστεί στο Sky & Telescope και το περιοδικό της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Καναδά. 

Ένας τοπικός δημοσιογράφος από το ραδιοφωνικό σταθμό WHJB ,στον τόπο της συντριβής, που ονομάζεται John Murphy, ανέφερε ότι ο στρατός είχε αποσπάσει όλες τις εικόνες του αντικειμένου από τη σύζυγό του , εκτός από ένα ρολό φιλμ. Αργότερα προσπάθησε να φτιάξει το ντοκιμαντέρ ραδιοφώνου, « Object in The Woods», όμως ισχυρίστηκε ότι εκφοβίστηκε από δύο άνδρες που του ανακοίνωσαν ότι ήταν υπάλληλοι της κυβέρνησης. Το 2003, το Sci Fi Channel (τώρα SyFy)παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για το μυστήριο και επανήλθε στο χώρο της συντριβής και μίλησε με τους μάρτυρες. Το 2005, η NASA άλλαξε γνώμη πάνω στο αντικείμενο, από μετεωρίτη τον προσδιόρισε σε έναν πεσμένο σοβιετικό δορυφόρο που ονομαζόταν Cosmos 96.




Η υπόθεση έχει ερευνηθεί από τον Stan Gordon, έναν ερευνητή UFO, που εξέτασε διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι το αντικείμενο μπορεί να ήταν. Μια από τις θεωρίες είναι ότι το αντικείμενο ήταν ένας μετεωρίτης, αλλά που είχε απαξιωθεί λόγω του τρόπου με το αντικείμενο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και στη χαράδρα. 

Ο Stan πιστεύει ότι το αντικείμενο ήταν ένα UFO και ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ακριβώς τι ήταν το αντικείμενο. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το αντικείμενο μπορεί να ήταν διαστημικό απόβλητο, αλλά και η θεωρία αυτή είναι ανεπιβεβαίωτη . Ο Stan Gordon πιστεύει ότι το αντικείμενο ήταν είτε μια διαστημοσυσκευή από μια άλλη χώρα που ήταν πολύ υψηλής τεχνολογίας για το 1965, ή ότι ήταν ένα UFO από το εξωτερικό διάστημα.




Το περιστατικό αναφέρεται στα αρχεία του Project Blue Book και γράφει ότι "μια ομάδα τριών ατόμων στάλθηκε για να ερευνήσει και να πάρει ένα αντικείμενο που ξεκίνησε μια πυρκαγιά". Η ομάδα των τριών ατόμων είναι πλέον γνωστό ότι ήταν μέρος του άκρως απόρρητου "Project Moon Dust."

Η επίσημη έκθεση ανέφερε ότι το UFO ήταν απλά ένας μετεωρίτης.
Το 1990 ένας νέος μάρτυρας παρουσιάστηκε, ο οποίος φέρεται να είναι μέρος της στρατιωτικής ομάδας που εστάλη για να πάρει το αντικείμενο. Ισχυρίστηκε ότι είχαν λάβει την εντολή να «πυροβολούν όποιον πήγαινε πάρα πολύ κοντά». Επίσης, αποκάλυψε ότι το αντικείμενο είχε μεταφερθεί στη βάση Wright Patterson.

Η τελευταία σημαντική ανακάλυψη σχετίζεται με έναν εργαζόμενο στο Wright Patterson ο οποίος αποκάλυψε ότι ένα παράξενο αντικείμενο είχε αποσταλεί εκεί, μετά την 16η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, λίγες μόλις μέρες μετά τα γεγονότα στο Keckburg. Περιέγραψε το αντικείμενο σχεδόν πανομοιότυπα, όπως και οι άλλοι μάρτυρες είχαν περιγράψει. Ενώ παρατηρούσε το αντικείμενο ένας φρουρός τον συνόδευσε έξω και του είπε "ότι μόλις είδες ,είναι ένα αντικείμενο που θα είναι κοινή γνώση σε 20 χρόνια." Ακόμα και τώρα το μυστήριο παραμένει...

 








ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου