Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το βιολί τους οι Τούρκοι για την πτήση της Τράμπζονσπορ


Λευκωσία: Επιμένουν οι Τούρκοι ότι η αποστολή της Τραπεζούντας έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με απευθείας πτήση και όχι μέσω Ρόδου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η Τράμπζονσπορ πραγματοποιώντας την πρώτη από το 1974 απευθείας πτήση προς την ε/κ πλευρά, παραβίασε τη διπλωματική στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντως με το κέντρο επιχειρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, η πτήση που μετέφερε την ομάδα της Τραπεζούντας για τον αποψινό αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ΓΣΠ, ήρθε από το διεθνή αερολιμένα της Ρόδου και όχι από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής δήλωσε ότι «με βάση τα στοιχεία του κέντρου επιχειρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, η πτήση υπό τον κωδικό ΑΖΙ 743, αφίχθη χθες Τετάρτη στις 12.43 μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προερχόμενη από το διεθνή αερολιμένα της Ρόδου και όχι από οποιοδήποτε άλλο αερολιμένα».

Στο δημοσίευμα πάντως της «Χουριέτ» αναφέρεται ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος ελληνικής εταιρείας από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα και ότι η πτήση διήρκησε 2 ώρες και 45 λεπτά.

Η «Χουριέτ» αναφέρει ότι δεν δίνεται άδεια σε τουρκικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας στην ε/κ πλευρά, ενώ επισημαίνει ότι το αεροσκάφος άλλαξε πορεία ενώ ήταν στον αέρα. Αρμόδιοι του τουρκικού ΥΠΕΞ φέρονται μάλιστα να δήλωσαν στη «Χουριέτ» ότι δεν έχουν πληροφόρηση με ποιο αιτιολογικό ο πιλότος άλλαξε την πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1974 έως σήμερα καμία αεροπορική εταιρεία δεν πήρε άδεια από την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας για προσγείωση από την Τουρκία στη «νότια Κύπρο».

Η αποστολή της Τράμπζονσπορ βρίσκεται στην Κύπρο για τον αποψινό αγώνα (ώρα 22:05) με τον Απόλλωνα στο πλαίσιο του Europa League.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου