Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα σύγκρουση Ζωής – Λαζαρίδη από το βήμα της Βουλής

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Εμπρηστική, προβοκατόρικη και πρακτόρικη η επίθεση του κ. Λαζαρίδη» - Χ. Λαζαρίδης: «Δεν αντέχετε την κριτική…»
Στην Ολομέλεια και δια ζώσης δόθηκε η συνέχεια της σφοδρής σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει από εχθές μεταξύ του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρυσανθου Λαζαρίδη και της κυρίας Ζωης Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, θέλησε να απαντήσει σε όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης εχθές περι «έντασης που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ που τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής η οποία οδηγεί σε βία και νεκρούς» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο».


Χαρακτήρισε συγκεκριμένα ως «εμπρηστική, προβοκατόρικη, και πρακτορική» την επίθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, αποφεύγοντας να επαναλάβει τα περι «συνταγματικού τόξου» επιμένοντας όμως στο ότι η ένταση δεν προέρχεται μόνο από την πλευρά της Χρυσής Αυγής αλλά και από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, επισήμανε προς την βουλευτή ότι «εάν εισπράττατε κριτική για προβοκάτσιες και πράκτορες, ανάλογη δηλαδή με αυτή που εισέπραξα εγω από εσάς τότε  πως θα αντιδρούσατε; Σκεφθείτε το!».

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως «Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα που σήμερα βρίσκεται πρώτο σε αποδοχή στην κοινωνία και κατά τις προηγούμενες εκλογές πήρε την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι το ζήτημα δεν είναι ιδιωτικής διαχείρισης και προσωπικής διάθεσης. Κάνεις δεν μπορεί να παίζει με την δημοκρατία».

Σημείωσε δε ότι «δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν και για τους οποίους προειδοποιεί προσφέροντας όπως είπε υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργό. Είναι υπεύθυνος! Και βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας και τι σημαίνει προβοκάτσια. Για το λόγο αυτό και για το γεγονός ότι η επιλογή Λαζαρίδη ήταν να συμψηφίζει εγκληματικές πράξης με δημοκρατικούς αγώνες, εγκληματικές εκδηλώσεις με κοινοβουλευτική παρουσία θα πρέπει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί και να αναλάβει την ευθύνη»

Από την άλλη ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου δέχεται την κριτική μόνο όταν αφορά τους άλλους και όχι την ίδια και αυτό αποδείχθηκε σήμερα. Εβρισε κάποιον που της έκανε κριτική» και απευθυνόμενος προσωπικά στην ίδια σημείωσε «Οι φράσεις αυτές που χρησιμοποιείτε είναι βαριές και κλιμακώνουν την ένταση αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Εγώ προσφέρω υπηρεσία και σε εσάς. Δυστυχώς με αυτό που κάνετε βλάπτετε και την χώρα και την Δημοκρατία και εγώ προσφέρω υπηρεσίες και στην Δημοκρατία. Αυτά που λέγονται εδώ μέσα και έξω. Που καλούν μαθητές σε σχολεία για ανατροπή δημιουργούν το υπόστρωμα της βιας η οποία τροφοδοτεί περισσότερη βία. Σας προειδοποιώ να μην δίνεται αυτή την εικόνα. Η προειδοποίηση είχε νόημα όχι μόνο για όσο έγιναν αλλά και αυτά που μπορεί να συμβούν. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει όμως έχω το δικαίωμα να καταθέτω τις απόψεις μου».

Αποφεύγοντας να τοποθετήσει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου  τόνισε πως «Καταδικάζουμε την βία και την ένταση που δεν δημιουργείται μόνο από έναν αλλά και από άλλους. Όπως στις Σκουριές. Όπως η φραστική βία των γουναράδικων. Αυτά που λέτε εδώ μέσα δυστυχώς τα ακούνε και κάποιοι από έξω και επηρεάζουν. Και αν αρχίσει το κακο που μπορεί να σταματήσει; Ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ όταν λεω ότι υπάρχει ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε βία. Και έχω υποχρέωση και δικαίωμα να το λεω. Ολοι πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου