Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επιφυλακτικότητα στη σκιά των διαπραγματεύσεων για το χρέος

Dow14.780,694,16 0,03%  



  Nasdaq3.694,83-75,55 -2,00%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης υπό τη σκιά του πολιτικού αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον προϋπολογισμό και το χρέος και μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι θα προτείνει την Janet Yellen για τη θέση του επικεφαλής της Federal Reserve.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα προτείνει τη σημερινή αντιπρόεδρο της Fed, Janet Yellen για το κορυφαίο πόστο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σε αντικατάσταση του Ben Bernanke.

Η ανακοίνωση χάρισε χαμόγελα στην αγορά καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Yellen είναι υπέρμαχος μιας ήπιας και σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης που δρομολογήθηκαν επί προεδρίας Bernanke για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνέχισαν την αντιπαράθεση τους για τον προϋπολογισμό και το χρέος, εντείνοντας τις ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και πάλι τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό που θα επιτρέπει την πλήρη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους. Επανέλαβε εξάλλου ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι να ικανοποιηθούν οι παραπάνω όροι.

Από την πλευρά του ο Boehner κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για αδιαλλαξία, υπογραμμίζοντας ότι απαιτεί την "άνευ όρων παράδοση" των Ρεπουμπλικάνων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 14,90 μονάδες (0,10%) και βρίσκεται στις 14.791,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 14,70 μονάδων (-0,40%) φτάνοντας τις 3.680,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,50 μονάδων (0,09%) και βρίσκεται στις 1.656,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η AT&T καθώς διαπραγματεύεται στα 33,62 δολ. με άνοδο 0,51 δολ. ή σε ποσοστό 1,54%. Ακολουθούν η Intel με κέρδη 1,16% στα 22,74 δολ. και η Verizon Communications Inc στα 46,39 δολ. με άνοδο 0,74%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η η μετοχή των McDonalds (-0,74%), η Merck & Co (-0,73%) και η Visa (-0,70%) Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Την ίδια στιγμή, η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται στο σκοτάδι καθώς όλες οι κυβερνητικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων έχουν ανασταλεί με την αμερικανική κυβέρνηση να βρίσκεται πλέον στην ένατη ημέρα της μερικής διακοπής των λειτουργιών της.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί ωστόσο σήμερα στα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed (16-17 Σεπτεμβρίου) τα οποία θα δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα αιφνιδίασε τις αγορές αποφασίζοντας μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της να κρατήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που πραγματοποιεί.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο κολοσσός του αλουμινίου Alcoa άνοιξε χθες την περίοδο των αποτελεσμάτων ανακοινώνοντας για το γ΄ τρίμηνο χρήσης κέρδη 24 εκατ. δολ. ή 2 cents ανά μετοχή έναντι ζημιών 143 εκατ. δολ. ή 13 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η Alcoa εμφανίζει κέρδη 11 cents ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της στο εξεταζόμενο διάστημα υποχώρησαν στα 5,77 δισ. δολάρια, από 5,83 δισ. δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 5 cents ανά μετοχή και έσοδα της τάξης των 5,63 δισ. δολαρίων.

Αύξηση κερδών κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο χρήσης η Costco Wholesale στα 617 εκατ. δολ., ή 1,4 δολ. ανά μετοχή από 609 εκατ. δολ., ή 1,39 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα σημείωσαν μικρή άνοδο 0,8% στα 32,49 δισ. δολ.

Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 1,46 δολ. και έσοδα 32,82 δισ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου