Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αντιπαράθεση Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών

Αντιπαράθεση Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ερωτά την κυβέρνηση εάν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές» και το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τονίζει ότι «δεν υπάρχει ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μείζον ζήτημα δημοκρατίας» αναδεικνύουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ.

Στη σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επαναφέρουν ένα θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση χωρίς μισόλογα: «Πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων; Σε αυτό χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις - αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα. Σήμερα κιόλας πρέπει να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ερώτημα, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη».
«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη» ανέφερε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. «Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».
Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του υπ. Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνομωσίας. Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν».
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κλήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ
Στο μεταξύ, την κλήση του διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δραβίλα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να την ενημερώσει για το τρέχον έργο της Υπηρεσίας, αποφάσισε ο προεδρεύων της Επιτροπής, Τάσος Νεράντζης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δραβίλας αναμένεται να κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής, τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου