Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο κακός μας ο καιρός: Τραυματισμοί, πτώση δέντρων και μποτιλιάρισμα

Από το protothema.gr

Στέγαστρο πάνω σε ταξί στην Υμηττού - Διακόπηκαν για ώρα τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από Ειρήνη έως Ηράκλειο - 45 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων στην Πυροσβεστική - Διακοπές ρεύματος στον Πειραιά.
Μποτιλιάρισμα, πτώση δέντρων, διακοπές ρεύματος και πολλά άλλα προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα την Αττική.
Στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Υμηττού 259 επικράτησε πανικός, όταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, ένα στέγαστρο έπεσε πάνω σε διερχόμενο ταξί και σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να απομακρύνουν το στέγαστρο από το οδόστρωμα.





Εν τω μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων η πυροσβεστική έχει δεχθεί 45 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένα δέντρο που έπεσε στις 4 τα ξημερώματα λόγω της καταιγίδας στην Οδό Σατωβριάνδου 7 στην Ομόνοια. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένας πολίτης δεν έχει κινδυνεύσει μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, λόγω πτώσης δέντρου στις γραμμές του ΗΣΑΠ διακόπηκαν για ώρα τα δρομολόγια από τον σταθμό «Ειρήνη» μέχρι τον σταθμό «Ηράκλειο».

Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Πειραιά έχει λάβει 40 κλήσεις για διακοπές ρεύματος από το πρωί σε τμήματα της Νίκαιας και του Πειραιά. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, τα προβλήματα προέκυψαν γιατί πλημμύρισαν δυο παλιοί υποσταθμοί που βρίσκονται σε υπόγεια.


Την ίδια ώρα, πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει νερά ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό στο ρεύμα της καθόδου.

Συγκεκριμένα, μια νταλίκα εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος -λόγω της βροχής- ξέφυγε από την πορεία της και ανετράπη δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο για δύο ώρες. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε, ενώ από τύχη η νταλίκα δεν έπεσε πάνω σε άλλο διερχόμενο όχημα.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες, ειδικοί γερανοί απεγκλώβισαν και απομάκρυναν την νταλίκα από το σημείο του τροχαίου.




Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Εν τω μεταξύ, τα έντομα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με
ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Αττική, Εύβοια και Αιγαίο.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού θα μείνει απαράλλαχτο μέχρι και το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα συνεχιστούν όλη την ημέρα και θα επηρεάσουν περισσότερο μέχρι το απόγευμα την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Πέμπτης την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπτώσεις από την κακοκαιρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου