Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οργή Στουρνάρα για το «παιχνίδι» των Βρυξελλών

«Όποιος μιλάει για την Ελλάδα να έχει το θάρρος να το κάνει επωνύμως» - «Θα πάμε για σκι και μετά θα δούμε με τους Έλληνες» η απίστευτα προκλητική δήλωση αξιωματούχου του Γιούρογκρουπ.

Σε μια απίστευτη πρόκληση που δείχνει άνθρωπο που δεν έχει συναίσθηση της κοινωνικής κατάστασης που επικράτει στην Ελλάδα προχώρησε την Τρίτη το απόγευμα ανώτατος αξιωματούχος του Γιούρογκρουπ την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη οι συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας.


Μιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες το ανώτατο αυτό στέλεχος αφού αρχικά εκτίμησε ότι «δεν είναι καλή η πορεία των διαπραγματεύσεων» συμπληρώνοντας ότι αυτές θα μπορούσαν - από τεχνικής άποψης - να ολοκληρωθούν ακόμα και τον Ιανουάριο, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανερυθρίαστα: «Μπορούμε πρώτα να πάμε για σκι και μετά θα δούμε με τους Έλληνες».

Το ίδιο στέλεχος, μάλιστα, εκτίμησε ότι την Ελλάδα και την Τρόικα την χωρίζουν «δισεκατομμύρια ή μίλια» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της διαφωνίας που υπάρχει στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών και, μάλιστα, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα.

«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις που έχουμε εδώ με την τρόικα να έχει το θάρρος να το πει με το όνομά του ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει απαντώντας στον ανώνυμο παράγοντα ότι «δεν μας χωρίζουν μίλια, αλλά μέτρα».

ΠΗΓΗ protothema 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου