Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γ.Στουρνάρας: "Eυχαρίστως νέο μνημόνιο - Οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται"

Άκρως προκλητικός και μακριά από την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας φτάνοντας στο σημείο να πει πώς «ευχαρίστως θα δεχόμασταν νέο μνημόνιο» και «ο φόρος ακινήτων είναι δικαιότερος». Προφανώς εννοεί για τα συμφέροντα των δανειστών και τα «κοράκια» που περιμένουν να αρπάξουν τις περιουσίες του λαού.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» (έ, που αλλού), υποστήριξε πώς «οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν, έχουμε βγει όρθιοι μέσα από μία πολύ μεγάλη κρίση».Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακούσει τίποτα, ούτε για τα ανθρώπους που χάνουν τη ζωή του επειδή δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, ούτε φυσικά για την παιδική ασιτία και τη παιδική θνησιμότητα που έχει αυξηθεί δραματικά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Κατά τον κ. Στουρνάρα βγαίνουμε όρθιοι.

Μετά δε το ευχαριστώ στο Σόιμπλε και ότι το «μνημόνιο είναι ευλογία» ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται έτοιμος να δεχθεί και νέο μνημόνιο. «Ευχαρίστως να είχαμε και νέο μνημόνιο», είπε και για να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις πρόσθεσε πως «αν θέλουν να μας δώσουν δάνειο με 2,5% γιατί από την αγορά τέτοιο επιτόκιο δεν θα πάρουμε».

Τους Έλληνες πολίτες κ. Στουρνάρα δεν τους ενδιαφέρει το δάνειο. Αρκετά έχει λάβει η χώρα και έχει δεθεί χειροπόδαρα από τους πολιτικούς υποτακτικούς στη Μέρκελ και στο Σόιμπλε. Ένα νέο μνημόνιο θα προέβλεπε, όπως όλοι έχουν παραδεχθεί, νέα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων. Αυτοί που θα κέρδιζαν και πάλι θα ήταν οι δανειστές, αφού θα ζητούσαν και θα έπαιρναν εμπράγματες εγγυήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών μη έχοντας καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα υποστήριξε πώς ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος. «Είμαστε η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ που δεν είχε φόρο ακινήτων».

Εδώ οι Έλληνες πληρώνουν «ενοίκιο» στα σπίτια τους μέσω φόρων, τους ήρθαν τρεις απανωτοί ΦΑΠ να πληρώσουν και παραδίδουν τα ακίνητα τους σε όσους να νοικιάσουν με την υποχρέωση και μόνο να καταβάλλουν τους φόρους και ο κ. Στουρνάρας λέει πώς δεν υπήρχε φόρος ακινήτων.

Το θράσος του και η προκλητικότητα του είναι τόσο μεγάλη, καθοδηγούμενα προφανώς από τα συμφέροντα των δανειστών που εξυπηρετεί, που δήλωσε ότι, «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Στο φόρο εισοδήματος είμαστε κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης που είναι στο 4% του ΑΕΠ».

Τι λέει ο άνθρωπος. Από το 2009 και μετά έχουν επιβληθεί 8 νέοι φόροι και έπεται και συνέχεια. Σε αρκετούς έχει βάλει ο ίδιος της υπογραφή του.

Είναι δεδομένο πώς ο κ. Στουρνάρας, τον οποίο στηρίζει απόλυτα ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς δεν είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά «μάχεται» σε βάρος των Ελλήνων. Η τελευταία μάχη που δίνει είναι για το πώς οι δανειστές και τα ξένα funds θα βάλουν στο χέρι τα σπίτια των Ελλήνων. Όσα γλυτώσουν από τις τράπεζες και την Εφορία.

Φοβούνται οι Ευρωπαίοι, είπε ο κ. Στουρνάρας, μήπως δημιουργηθεί κουλτούρα κακοπληρωτών και χαρακτήρισε παράλογο των τωρινό νόμο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών.

«Σήμερα οι τράπεζες κατά 90%-100% ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Αν συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς θα έχουμε κίνδυνο, δεν μπορούν να απαγορευτούν τελείως οι πλειστηριασμοί», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας αναφέροντας πως την κυβέρνηση «ενδιαφέρει η υγεία των τραπεζών».

Το είπε ξεκάθαρα ο υπουργός Οικονομικών. Δεν πάει να μείνουν στο δρόμο οι οικογένειες των Ελλήνων, να τους πάρουν τα σπίτια που με αίμα έχουν χτίσει και δεν μπορούν λόγω κρίσης να ξεπληρώσουν. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Οι οποίες, σημειωτέον ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων.

Αυτά πρεσβεύει η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα. Κατά τα άλλα πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και κάποια στιγμή θα έρθει η ανάπτυξη. Όχι βέβαια χωρίς νέα μέτρα. Αυτά έρχονται με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί αυτό έγινε χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Τόσο χαμηλά έχουν πέσει αυτοί που θεωρούν ότι κυβερνούν τη χώρα.

http://sklantzithres.blogspot.gr/
 
ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου