Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Λίβανος: Έκαψαν Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη με 80 χιλιάδες βιβλία

Τρίπολη-Λίβανος.

Άγνωστοι πυρπόλησαν την παλιά βιβλιοθήκη της Τρίπολης, η οποία εδώ και δεκαετίες ανήκει σε έναν ορθόδοξο ιερέα τον Ιμπραήμ Σουρούτζ, όπως δήλωσε η πηγή των ειδικών δυνάμεων.

«Άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στη βιβλιοθήκη, χθες το βράδυ, 3 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη και κατέστρεψαν τα δύο τρίτα περίπου των 80 χιλιάδων βιβλίων και χειρογράφων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες πρόσθεσαν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μία ημέρα μετά την «ανακάλυψη ενός φυλλαδίου σε ένα βιβλίο της βιβλιοθήκης, που προσβάλει το Ισλάμ και τον Μωάμεθ». «Μετά από αυτό, ο ιδιοκτήτης της βιβλιοθήκης, πατέρας Ιμπραήμ Σουρούτζ, συναντήθηκε με τους ηγέτες των ισλαμιστών στην Τρίπολη. Εκεί πληροφορήθηκε ότι είχε προγραμματισθεί μια διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φυλλάδιο, αλλά αυτή ακυρώθηκε. Στη συνέχεια την Παρασκευή το βράδυ κάηκε η βιβλιοθήκη», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη των αρχών, σημειώνει η “Glas Srpske”.


ΠΗΓΗ echedoros-a


Οι Χριστιανοί στο Λίβανο διαμαρτυρήθηκαν για τον εμπρησμό της βιβλιοθήκης

Εκατοντάδες Χριστιανοί στην πόλη Τρίπολη του Λιβάνου, πήραν μέρος σε διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την πυρπόληση της παλαιότερης χριστιανικής βιβλιοθήκης από τους Ισλαμιστές την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν : « Τρίπολη- μια ήσυχη πόλη!» και «Η πυρπόληση είναι αντίθετη με τις αξίες του Προφήτη Μωάμεθ».

Σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Ιερέα και συντηρητή της βιβλιοθήκης, φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν τη βιβλιοθήκη από ένα υποτιθέμενο φυλλάδιο που ‘προσέβαλε’ το Ισλάμ, γράφει αραβικό δημοσίευμα
ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου