Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Spiegel για Σαμαρά: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος»

Μία σκληρή κριτική για τον Έλληνα πρωθυπουργό δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel που αναρωτιέται εάν η Ελλάδα βαδίζει στα βήματα του Πακιστάν.

Με τίτλο: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην στασιμότητα που παρατηρείται στη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα αποτυχημένο κράτος (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;» διερωτάται το Spiegel.
Παράλληλα σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες εκτιμούν πως η χώρα μας θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης από 8 έως 10 δισ. ευρώ και εκφράζει αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία της ελπίδας, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό» τονίζει το περιοδικό και υποστηρίζει ότι τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η Αθήνα για την οικονομία εξυπηρετεί τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για ένα δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος» αναφέρει το Spiegel.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου