Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Νερό, Φυσικό Δικαίωμα ή Νερό, μπίζνα τριψήφιων δις;(Βίντεο)


Νερό – Φυσικό Ανθρώπινο Δικαίωμα ή Νερό –μια μπίζνα δισεκατομμυρίων; Οι Βρυξέλες έχουν ήδη αποφασίσει. Το νερό θα ανήκει στις εταιρίες και όχι στους πολίτες στα δισεκατομμύρια της ελίτ και όχι στον λαό. Αλήθεια γνωρίζεις ποια είναι και τι κάνει η ελίτ, τις στιγμές που εσύ και οι όμοιοι σου, σαν καλά και υπάκουα πρόβατα ψηφίζετε, σαν ηλίθιοι πιστοί – δούλοι προσκυνάτε, ή χοροπηδάτε σαν μαϊμουδάκια στα μπουζουξίδικα ή στις κερκίδες;

Σου ετοιμάζουν το παρόν σου και το μέλλον των παιδιών σου, όχι χωρίς να σε ρωτήσουν, αλλά σαν να μην υπάρχεις καν !!!
Υπάρχουν αποφάσεις που για τον βλάκα που δεν μπορεί να δει πέρα απ την μύτη του, φαίνονται άνευ ή μικρής σημασίας, ειδικά όταν ο βλάκας φαντάζεται πως ένα ποτήρι νερό είναι αυτονόητο και δεδομένο, αυτό ας το ‘πει στα παιδιά στις φωτογραφίες. Όμως αυτές οι φαινομενικά «μικρές» αποφάσεις, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για όλους τους ανθρώπους –και την ζωή στην ΓΗ που τόσο δεινοπαθεί από τις πρακτικές των επικυρίαρχων και των υποτελών τους. Μια τέτοια, είναι και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Έλεγχο, την διαχείριση και την εμπορευματοποίηση του ΝΕΡΟΥ και των γεωτρήσεων πηγαδιών και όμβριων υδάτων κατ εντολή της ANGEDA 21.

Νερό: ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του αρχαίου επιθέτου Νηρός (αρχαία ελληνική ‘νεαρός’) < έκφραση «νηρόν ὕδωρ» (φρέσκο νερό). Η σημασία του νερού για τον Ανθρώπινο οργανισμό είναι τεράστια. Αποτελεί το εσωτερικό περιβάλλον του ανθρώπινου σώματος, μέσα στο οποίο λειτουργούν τα διάφορα όργανα. Είναι ο φυσικός διαλύτης και το μέσο μεταφοράς των διαφόρων θρεπτικών συστατικών ουσιών καθώς και αποβλήτων του οργανισμού. Σαν δομικό συστατικό αποτελεί το 75-85% του μυϊκού ιστού, το 83% του αίματος και το 20-25% των οστών. Είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, της πίεσης του αίματος, του πεπτικού συστήματος και της εγκεφαλικής λειτουργίας, αφού τα 3/4 του εγκεφάλου είναι νερό.

Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι διαυγές, άχρωμο, άοσμο, δροσερό (θερμοκρασίας 7 – 11 βαθμών Κελσίου). Πρέπει να περιέχει μικρή ποσότητα ανόργανων αλάτων (0,5 g/L), γιατί το καθαρό νερό χωρίς διαλυμένα άλατα είναι βλαβερό για τον οργανισμό, εξαιτίας της μεγάλης διαπιδυτότητας των κυττάρων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα θαλασσινά ψάρια πεθαίνουν όταν μεταφερθούν σε γλυκό νερό και ψάρια του γλυκού νερού πεθαίνουν αμέσως μόλις τοποθετηθούν μέσα σε αποσταγμένο νερό, γιατί καταστρέφονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια (αιμόλυση).

Το πόσιμο νερό περιέχει διαλυμένο οξυγόνο, άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα, ελάχιστα ίχνη οργανικών ουσιών, καθώς και ίχνη φυτικών μικροοργανισμών. Το πόσιμο νερό πρέπει να εξετάζεται φυσικά (θερμοκρασία, διαύγεια, γεύση, οσμή), χημικώς (ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος ουσιών, σκληρομετρία), μικροσκοπικά (έρευνα μικροοργανισμών), βακτηριολογικά (καλλιέργεια των μικροβίων του νερού) και τοπογραφικά (θέση πηγής, διαδρομής του νερού).

Επομένως, το νερό που χρησιμοποιούμε είτε για την προσωπική μας χρήση (ως πόσιμο, μαγείρεμα, σωματική καθαριότητα κλπ.) είτε ως νερό κολυμβητικής δεξαμενής έχει τεράστια σημασία για την υγεία, φυσική και πνευματική και θα πρέπει αυτό να είναι απαλλαγμένο από κάθε βλαβερό μικροοργανισμό, επειδή το νερό είναι Πηγή Ζωής για τον άνθρωπο, τα ζώα τα φυτά !

Το «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ερευνά τον ρόλο της Κομισιόν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περιοχή Pacos de Ferreira της Πορτογαλίας όπου επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση και όπου μέσα σε λίγα χρόνια τα τιμολόγια αυξήθηκαν 400 τα εκατό και συνεχίζουν με αύξηση 6 τα εκατό κάθε χρόνο. «Δεν μπορούμε πια να πιούμε νερό, όπως πίναμε στο παρελθόν, δεν είναι καλό» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ήταν από την αρχή αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση.

Το 8λεπτο βίντεο στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις.

Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου.(!!!) δηλ. την Ελίτ τα γνωστά παιδιά των Προτεσταντών !!!

«Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων…

«Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν». «Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»

Με αυτές τις φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων, μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης, ουτοπικό όνειρο στην Ελληνική τηλεόπτική πραγματικότητα της διαπλοκής που ασχολείται με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των λαθρομεταναστών, ενώ η αλεπού βρίσκεται ήδη μέσα στο κοτέτσι κι αλωνίζει.

Ion Maggos στο terra papers

Ιδιωτικοποίηση του νερού (ελληνικοί υπότιτλοι)

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου