Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κόβονται μια προς μια οι γέφυρες ΔΗΚΟ – Προεδρικού

- Το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένεται να αποφασίσει επί της ουσίας για αποχώρηση από την Κυβέρνηση
- Ν. Παπαδόπουλος: Προεδρική επιλογή η μονομέρεια στις αποφάσεις
- Δεν έχει λόγο να προσέλθει ο ΠτΔ στα συλλογικά όργανα, αφού πρώτα απλά ανακοίνωσε τις αποφάσεις του
- Τίθεται ζήτημα αρχών και φιλοσοφίας η θεώρηση και προβολή του Κοινού Ανακοινωθέντος ως επιτυχίας από ΠτΔ

- Το Κυπριακό δεν είναι νομικό θέμα
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στην συνέντευξη που παραχώρησε τον Φιλελεύθερο κάνει πλέον ανοικτά λόγο για οριστική ρήξη με το προεδρικό, καθώς και μόνο το γεγονός ότι εκλαμβάνεται και προβάλλεται από τον ΠτΔ η συμφωνία στο Κοινό Ανακοινωθέν ως μια σημαντική επιτυχία, σηματοδοτεί μια απόλυτα διαφορετική φιλοσοφία πραγμάτων.

Η αντίθεση αυτή στην φιλοσοφια προσέγγισης όμως καθίσταται ακόμα σοβαρότερη από το γεγονός ότι ουσιαστικά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, καταπατά από μόνη της την προεκλογική συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ.

Αναφορικά με τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί νομικής συνδρομής ξένων οίκων στο πως αξιολογούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι νομικές έννοιες του παρόντος Κοινού Ανακοινωθέντος, ο κ. Παπαδόπουλος ανταπαντά ότι το Κυπριακό δεν είναι ένα νομικό θέμα και συμπληρώνει λέγοντας : «Αυτό είναι κάτι που μας το τόνιζαν πρώτοι αυτοί που σήμερα νομικίζουν όταν στο παρελθόν επικαλούμασταν το διεθνές δίκαιο ή τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Το Κυπριακό είναι ένα πολιτικό πρόβλημα…».

Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι από πολλούς θεωρείται ως προειλημμένη η απόφαση αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση και απλά ότι το Κυπριακό στάθηκε η αφορμή, ο κ. Παπαδόπουλος αντέτεινε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς ο ίδιος και το κόμμα του πήραν τολμηρές αποφάσεις στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, επωμιζόμενοι μαζί με την Κυβέρνηση ως ΔΗΚΟ πολιτικό κόστος.

Η Συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου, όπως την αποκαλεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν είναι αφορμή, αλλά αιτία και μάλιστα πολύ σοβαρή, όπως λέει για να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από την συγκυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι οι πρακτικές του ΔΗΚΟ και του ιδίου ως προέδρου του κόμματος έχουν ως βάση τις προσπάθειες διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και διασφάλισης των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού. «Ούτε οι καρέκλες για χάρη των καρεκλών, ούτε η στείρα αντιπολίτευση και το πετροβόλημα αρμόζουν στον τρόπο που πολιτεύεται σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα.»

Στα μείζονα ζητήματα της οικονομίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η στάση του κόμματός του δεν πρόκειται να μεταβληθεί και θα συνεχίσει να στηρίζει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που θεωρεί ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα που έχουν προκύψει από την ημέρα της δεύτερης φάσης των εκλογών στο ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος εμφανίζεται ενωτικός έναντι των θεωρουμένων ως αντιπάλων του, Μάρκου Κυπριανού και Χρίστου Πατσαλίδη, αγνοώντας τις λογικές διαχωρισμού που κάποιοι πάνε να επιβάλλουν. «Όλοι εμείς εκπροσωπούμε από κοινού τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ.»

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου