Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Αθηναίων: Υποψήφιος Δήμαρχος με ΝΔ ο Άρης και ο Νικήτας αντάρτης

- Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έγειραν την ζυγαριά του Μαξίμου υπέρ του Σπηλιωτόπουλου - «Ρελάνς» από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, που ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του με «ανεξάρτητη παράταξη» -Τι δήλωσε ο Σαμαράς για τους «αντάρτες» υποψήφιους.
Στη λύση ανάγκης του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από σειρά αρνήσεων που είχε από κορυφαία στελέχη, υπουργούς του.


«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής ,για μια Αθήνα όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια ,μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει», είπε ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ωστόσο, πρόβλημα είναι ότι επιμένει στη δική του υποψηφιότητα ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, παρά το ραντεβού που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα.

Την ώρα, μάλιστα, που γινόταν γνωστή η στήριξη του Μαξίμου στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωνε και επισήμως την υποψηφιότητά του.

«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα» ανέφερε στη λιτή ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης.

Χθες, το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε δημοσκόπηση, η οποία μετρά τον κ. Σπηλιωτόπουλο μαζί με τους αντιπάλους του, κ.κ. Σακελλαρίδη, Κασιδιάρη και Σοφιανό. «Τα αποτελέσματα δεν είναι απαγορευτικά» λέει στέλεχος του ηγετικού επιτελείου. 

Υπέρ του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι η αναγνωρισιμότητά του και η διείσδυση που έχει στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, στην περίπτωση που πάει η εκλογή σε δεύτερο γύρο. Εναντίον του είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην τον συμπαθεί. 

Οι εισηγήσεις για Αττική και Θεσσαλονίκη

Για την Περιφέρεια Αττικής, ισχυρή είναι η πιθανότητα να είναι υποψήφιος της ΝΔ ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, νυν δήμαρχος Περιστερίου. Πάντως, εάν δεχτεί, θέλει να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς να απεμπολήσει τις αντιμνημονιακές του απόψεις και με ευχέρεια κινήσεων, προυποθέσεις που φοβίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιπλέον δέχεται τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον κ. Γιάννη Σγουρό.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΔ είναι διχασμένη, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει η «αντάρτικη» υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία -αν δεν την ανακαλέσει, θα διαγραφεί- που μειώνει τις πιθανότητες του επίσημου υποψηφίου, κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Παραμένει όμως το πρόβλημα και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου κατάλληλος υποψήφιος δεν έχει βρεθεί, ενώ διάφορα στελέχη της ΝΔ ζητούν από την ηγεσία να στηρίξει τον κ. Γιάννη Μπουτάρη.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου