Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

Ο Πάβελ δεμένος πισθάγκωνα

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ/ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
Ο Πάβελ δεμένος πισθάγκωνα
ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ:ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Χτες το βράδυ έγινε αυτό που οι ίδιοι οι κάτοικοι ονομάζουν απαγωγή του εκλεγμένου κυβερνήτη τους από τους πραξικοπηματίες του Κιέβου. Περίπου 2000 κάτοικοι βγήκαν  στους δρόμους του Ντόνετσκ μετά την είδηση  ότι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο διαμέρισμα του εκλεγμένου κυβερνήτη της περιφέρειάς τους,Pavel Gubarev .


το βαν της μεταφοράς
το βαν της μεταφοράς
Οι κάτοικοι του Ντόνετσκ φώναζαν απεγωσμένα συνθήματα όπως: “Ρωσία βοήθησέ μας”, και «Πούτιν, βοήθησέ μας!” Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να  μπλοκάρουν το φορτηγό  στο οποίο οδήγησαν τελικά οι μασκοφόροι τον Gubaryov . Αφού δεν τα κατάφεραν πλήθος κατοίκων κινήθηκε προς το αεροδρόμιο για να αποτρέψει τη μεταφορά του στο Κίεβο αεροπορικώς.
Πληροφορίες για την τύχη του Παύλου Gubaryov δεν υπάρχουν . Σύμφωνα με μια πηγή, οδηγήθηκε στο Κίεβο αεροπορικώς αλλά μέσω αεροδρομίου άλλης πόλης. Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο.
CapCQCture
Οι υποστηρικτές του επίσης συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ κάποιοι μιλούν ότι στις συγκρούσεις με την ουκρανική αστυνομία υπήρξαν και τα πρώτα θύματα.
- Δεν θα φύγουμε  μέχρι να μας δώσουν τον κυβερνήτη μας, – είπε  ένας από τους διαδηλωτές.
- Οι άνθρωποι της Κριμαίας δεν υπακούουν σε αυτήν την παράνομη εξουσία, είπε ο Yatseniuk Tyagniboka .
-Όλα δεν εξαγοράζονται, εμείς θα αγωνιστούμε, Πούτιν, βοήθεια.
-Εμείς θα κάνουμε ό, τι εξαρτάται από εμάς, να δούνε αυτό το χάλι – λένε οι διαδηλωτές.
- Χρειαζόμαστε ένα δημοψήφισμα, αυτό που  συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Κανείς δεν θα μας βοηθήσει; Έχουμε κυβερνήτη εκλεγμένο δημοκρατικά από το λαό και τον απήγαγαν από το σπίτι  που ζούσε εδώ και 15 χρόνια.
CaptCCQure
Στις 18:20 ώρα Μόσχας μετά τις πιέσεις του κόσμου, ένας υπάλληλος με πολιτικά, επέδειξε στον κόσμο ένταλμα σύλληψης του Pavel . Κατέσχεσαν ότι υπήρχε στο διαμέρισμά του , πολλά από αυτά τα τοποθέτησαν στο όχημα, έβγαλαν δεμένο πισθάγκωνα τον κυβερνήτη της πόλης και τον οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση. Όση ώρα οι μασκοφόροι βρίσκονταν στο εσωτερικό του διαμερίσματος οι κάτοικοι φώναζαν ΡΩΣΙΑ ΡΩΣΙΑ μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό των ασπιδοφόρων αστυνομικών.Δεν τα κατάφεραν όπως είναι φυσικό γιατί δεν πρόκειται για τους οπλισμένους και εκπαιδευμένους διαδηλωτές του Κιέβου που σύμφωνα και με την πρόσφατη απομαγνητοφωνημένη δήλωση του Υπ.Εξ. της Εσθονίας, ελεύθεροι σκοπευτές ήταν οι EuroMaidan που στοχοποιούσαν αδιακρίτως διαδηλωτές και αστυνομικούς.
CapSVSVure
Ο Πάβελ Gubaryo είναι παντρεμένος με την Κατερίνα και είναι πατέρας 3 παιδιών . Η γυναίκα του δήλωσε ότι παρότι είναι με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά θα συνεχίσει τον αγώνα του συζύγου της για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ δεν αρνήθηκε ότι φοβάται πολύ για την τύχη του άνδρα της.
Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη του πολιτικού:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ

πηγές: Lifenews/Figaro

ΠΗΓΗ lithosfotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου