Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βόμβα Καλαντζή στη Βουλή για τα πόθεν έσχες: Μόνο οι μισοί από τους ελεγχόμενους πολιτικούς έχουν στείλει στοιχεία

Σε πυροτέχνημα εξελίσσεται ο αναδρομικός έλεγχος πόθεν έσχες των πολιτικών. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικους συντάκτες και αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο που γινεται σε πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων απο το 1974 μέχρι σημερα, ο πρόεδρος της αρμόδιας  Επιτροπής της Βουλής Γιώργος Καλαντζής αποκάλυψε ότι στοιχεία έχουν στείλει μέχρι στιγμής μονο οι μισοί απ' όσους  υποχρεούνται, και οι ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν τον έλεγχο αναμένουν τα στοιχεία για τους αλλούς μισούς, δηλαδή για δεκάδες πολιτικά πρόσωπα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το ολο θέμα του αναδρομικού ελέγχου κινδυνεύει με μετατραπεί σε πυροτέχνημα.

Η αρμόδια Επιτροπή έχει πέσει σε τοίχο καθώς και οι τράπεζες αδυνατούν να δώσουν στοιχεία συναλλαγών πριν από το 2000 αλλά και γιατί πολλοί από τους υποχρέους αδυνατούσαν να βρουν στοιχεία για περιουσιακά στοιχεία τα οποία είχαν αποκτήσει πριν από δεκαετίες.
Τις επομενες μέρες, μετα τα όσα ειπε απόψε ο κ.Καλαντζής, αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή πόθεν έσχες, καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Καλαντζή οτι παρα τα επανειλημμένα αιτήματα δεν τη συγκαλεί ουτε ενημερώνει τους βουλευτες για την πορεια του ελέγχου.
Η τροπολογια που κατέθεσαν το μεσημέρι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν τον έλεγχο αλλα και να δοθεί παράταση ενός έτους, δεν εγινε δεκτή απο τον κ.Δένδια μετά τις έντονες ανιδράσεις που ξεσήκωσε, και οπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές θα ερθει ως υπουργική διάταξη το επόμενο διάστημα.
Οξύτατη ήταν η αντίδραση  του Απόστολου Κακλαμάνη για την επίμαχη τροπολογια -μια και υπήρξε πρωτεργάτης για τον έλεγχο από το 1974- χαρακτηρίζοντας τον εμπνευστή της τροπολογίας που τελικά αποσύρθηκε, οχι απλά φαύλο αλλα φαυλεπίφαυλο.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου