Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Aποχαιρετισμός στα Ελληνικά Οπλα: Αφοπλίζουν τις ΕΕΔ με "χαρτζηλίκι" 2,5 δισ. ευρώ αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2019!

Aν όντως ισχύσουν αυτά που αναγράφονται ως "αμυντικές-εξοπλιστικές δαπάνες" στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καλύτερα η χώρα από τώρα να έρθει σε μία "τίμια συμφωνία" με την Τουρκία, προκειμένου να παραχωρήσει λιγότερα από αυτά που θα χάσει μετά βεβαιότητας όταν συμβεί το αναπόφευκτο, που συν τοις άλλοις θα κοστίσει και πολύτιμο ελληνικό αίμα.

Γιατί - αν δεν έχουν γράψει οι Τούρκοι - το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής τότε αυτοί που το έγραψαν είναι ή προδότες ή εθνικοί εγκληματίες.
Θαυμάστε εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι το 2019 για Ενοπλες Δυνάμεις που και σήμερα με το ζόρι στέκονται όρθιες και έχουν ανάγκη για αύξηση δαπανών κατ'ελάχιστον 300%:
Ξεκινάμε με το 2014 όπου οι δαπάνες για εξοπλισμούς καθορίζονται στα 533 εκατομμύρια, πάμε στο 2015 όπου θα ανέλθουν στο "κολοσσιαίο" ποσό των 700 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα αρχίζουν να πέφτουν: 598 εκ. ευρώ το 2016, 497 εκατ. το 2017 και 500 εκατ. ευρώ το 2018.
Ολα αυτά οταν μόνο τα δύο F-35 που παρήγγειλε η Τουρκία θα της κοστίσουν πάνω από 400 εκατ. ευρώ.
Από το 2019 το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανούμε ούτε ένα ευρώ, απλά γιατί η Τουρκία, που θα έχει αναλάβει έμμεσα ή άμεσα την διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους δαπάνες.
Θα είναι το σύγχρονο "1453", το 2019; Η ιστορία θα βρει την χώρα το 2021 να έχει επιστρέψει στην τουρκική κατοχή (έστω με την μορφή δορυφοροποίησης) του 1821;
Ναι, αν μείνουν ακόμα αυτοί στην εξουσία. Ναι, αν αφήσουμε το σύστημα να διαλύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας.
Το σύστημα το οποίο πλούτισε από άναρχα και "πονηρά" εξοπλιστικά προγράμματα και έθεσε πρώτο τον λίθον του αναθέματος στους "εξοπλισμούς" όταν η χώρα άρχισε να κυλάει στην άβυσσο.
Το σύστημα "έδειξε" ως υπεύθυνο για την καταστροφή, το ίδιο το μέσον πλουτισμού του, για να απαλλαγεί από την κατακραυγή.
Η λεηλασία της οικονομίας της χώρας από φάρμακα και αναλώσιμα που τα πουλούσαν 100 και 1000 φορές πάνω από την αξία τους, τα δημόσια έργα που κοστολογούντο πέντε ή και δέκα φορές πάνω από το πραγματικό κόστος και το έντιμο κέρδος, δεν υπήρχαν ως αιτίες της πτώχευσης και δεν υπήρχαν γιατί στα media οι δυνατοί ήταν οι εργολάβοι και οι φαρμακέμποροι.
Και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που έπαιξαν δυνατά με τα εξοπλιστικά αφού έκαναν τις αρπαχτές τους μαζεύτηκαν για να συνεχίσουν εκεί που ξέρουν καλύτερα: Εργολαβίες, τραπεζες κλπ
Τώρα τι γίνεται; Τώρα καλύτερα είναι να χαρίσουμε αυτά τα 500 εκατ. δολ. το χρόνο στη Τουρκία και να υπογράψουμε ένα σύμφωνο μη επίθεσης και διαμοιρασμού του Αιγαίου και των φυσικών του πόρων.
Την πρόταση την είχε κάνει ο Ξενοφών Ζολώτας στον Κ.Καραμανλή το 1975 για πρώτη φορά: "Δώστε τους 500 εκατ δολ. το χρόνο και να συμφωνήσουν ότι δεν θα μας επιτεθούν. θα μας έρθει πολύ φθηνότερα από το αν προσπαθήσουμε να τους φθάσουμε στους εξοπλισμούς". Δεν τον άκουσαν.
Σήμερα πρέπει να ξανασκεφτούμε την πρόταση αυτή.
Αλλά πριν υπογράψουμε την δεύτερη - και οριστική - εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσα σε μια δεκαετία, ας κρεμάσουμε ή ας τουφεκίσουμε σε δημόσια θέα κάποιους από αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα και τελευταίους ας εκτελέσουμε τους συντάκτες του νυν Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι οποίοι δεν πιστεύουμε ότι είναι Ελληνες.
Τουλάχιστον για να πούμε ως λαός ότι "Βρε αδερφέ πληρώνουμε με την απώλεια της ίδιας μας της πατρίδας τα λάθη μας, αλλά πρώτα πλήρωσαν οι φυσικοί αυτουργοί το έγκλημα με την ίδια τους τη ζωή"..
Τι λέτε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου