Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σάλος στο Λονδίνο: Βάζουν καρφιά για να διώξουν τους άστεγους(ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Καρφιά σε εισόδους πολυκατοικιών με ακριβά διαμερίσματα στο Λονδίνο, για να μη κοιμούνται οι άστεγοι. Θύελλα αντιδράσεων.
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο Διαδίκτυο οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έξω από πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο,  στη Southwark Bridge Road, στην είσοδο της οποίας έχουν τοποθετηθεί καρφιά για να αποτρέψουν άστεγους από το να κοιμούνται εκεί.
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter από τον 33χρονο Andrew Horton και γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας "θύελλα" αντιδράσεων για την απόφαση των εύπορων αυτών κατοίκων.

Ένας κάτοικος της περιοχής που μίλησε ανώνυμα στη Telegraph ανέφερε: "Υπήρξε ένας άστεγος άνδρας κοιμόταν εκεί για περίπου έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια ξαφνικά πριν περίπου δύο εβδομάδες τοποθετήθηκαν καρφιά. Υποθέτω ότι τοποθετήθηκαν για να αποτρέψουν τους άστεγους να κοιμούνται εκεί."
Ένας άλλος κάτοικος, ο Nathan FitzPatrick έκανε ένα tweet, αφού μίλησε με κατοίκους, ότι εκεί κοιμόνταν μια γυναίκα και ένα παιδί.
"Είναι σκάνδαλο το γεγονός να κοιμάται κάποιος στους δρόμους τον 21ο αιώνα στη Βρετανία. Ωστόσο τα τρία τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε όλη τη χώρα οι άστεγοι. Στο Λονδίνο αυτή αγγίζει το 75%" δήλωσε η Katharine Sacks-Jones, επικεφαλής για πολιτικής και εκστρατείας κατά της κρίσης.
Υπήρξαν και χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που δικαιολόγησαν τις ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι ενοχλούν οι άστεγοι και οι ζητιάνοι που ζουν στους δρόμους.
Σύμφωνα με βρετανικές ενώσεις για την προστασία των αστέγων, η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη και τα καρφιά ενάντια στους αστέγους σε πεζούλια και εισόδους κατοικιών διαδίδονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.




  Πηγή:rt

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου