Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Βραζιλία στις φλόγες μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Γερμανία (Εικόνες-Βίντεο)

Με το σφύριγμα της λήξης του χθεσινοβραδινού ημιτελικού του Μουντιάλ, που βρήκε τη διοργανώτρια Βραζιλία να αποκλείεται από το μεγάλο τελικό μετά τη συντριβή που υπέστη με 7-1 από την ομάδα της Γερμανίας, η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα ήταν ηλεκτρισμένη. Στο γήπεδο ξέσπασαν έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών της εθνικής ομάδας, αλλά η συνέχεια δόθηκε στους δρόμους της χώρας όπου οπαδοί έκαψαν λεωφορεία και σημαίες, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο, μετά το τέλος του ημιτελικού, άγνωστοι έβαλαν φωτιά κι έκαψαν τουλάχιστον 20 λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα σε γκαράζ, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν άλλα τρία λεωφορεία σε άλλα σημεία της πόλης έπειτα από επίθεση των οργισμένων χούλιγκαν.




Σύμφωνα με τη Mirror στην παραλία της Κοπακαμπάνα επικράτησε πανικός όταν συμμορία προσπάθησε να κλέψει όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να δουν το παιχνίδι Βραζιλίας - Γερμανίας. Τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε μπαρ στην παραλία, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τον αγώνα. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και να κλέβουν τσάντες και κοσμήματα. Πανικόβλητοι όσοι βρίσκονταν στο μπαρ άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.


ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου