Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δεν ικανοποιούν την Λευκωσία οι θέσεις της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό


Λευκωσία: Τελικός στόχος της ε/κ πλευράς είναι η επίλυση του Κυπριακού και όχι η επίρριψη ευθυνών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, επιθυμία μας είναι η διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που να έχουν θετική προοπτική κατάληξης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι οι θέσεις της τουρκικής πλευράς δεν ικανοποιούν την ε/κ πλευρά, η οποία επιδιώκει να συμφωνηθεί η μεθοδολογία των συνομιλιών, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.Για την τριήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένει συγκεκριμένες εισηγήσεις εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διεξαχθεί εξαντλητική συζήτηση από την οποία θα αναδειχθεί η καταλληλότερη κοινή προσέγγιση.

Ανέφερε επίσης ότι το Κυπριακό θα είναι στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του νέου προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τα κράτη μέλη της ΕΕ για το τι συζητείται στο Κυπριακό, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα καινούριο δεδομένο που πρέπει να αξιοποιηθεί.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου