Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πόλεμο κήρυξαν οι ένστολοι για το ταμείο τους και τα αναδρομικά – Νταβατζή χαρακτήρισε τον υπ. Οικονομικών ο εκπρόσωπος των Αξιωματικών της Αστυνομίας(Βίντεο)

- Έξαλλοι στη Βουλή οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών για το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους ταμείο
- ''Αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους - Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους'' δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος – Δείτε βίντεο

- ''Υπογράφουν τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων'' τόνισε ο εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος
- Ετοιμάζεται τσουνάμι φυγής αστυνομικών από το Σώμα
- Δεν ικανοποιούνται οι ένστολοι από τη βελτιωτική νομοτεχνική προσθήκη, του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, που δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό
Αντιδράσεις και ενστάσεις από τους ένστολους εξακολουθεί να πυροδοτεί η διάταξη για το ασφαλιστικό τους ταμείο, παρά τη χθεσινή βελτιωτική νομοτεχνική προσθήκη, που επέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.

Και οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, που κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος, έκανε λόγο για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα φυγής» από το Σώμα. Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαραδέκτη». Προσρχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους» και συμπλήρωσε: «Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους».

Για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας, και ζήτησε την απόσυρση. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας (για μετατροπή των επικουρικών ταμεία των ένστολων σε επαγγελματικά) εκτίμησε ότι ο απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους. «Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;» έθεσε το ερώτημα.

«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο Γιώργος Δριβάκος (εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος) προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη». Τα ίδια επιχειρήματα για να καταδικάσει την ρύθμιση προέβαλε και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.
ΠΗΓΗ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου