Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από τα ξημερώματα πολλές περιοχές της χώρας.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν αρχικά τη δυτική Ελλάδα και σταδιακά επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα.
Από το μεσημέρι ο ουρανός «μαύρισε» και στην Αττική με ισχυρά μπουμπουνιτά και αστραπές.
Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πολύ έντονα.
Αναλυτική πρόγνωση:
Στη Θράκη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς.

Στη Μακεδονία αναμένεται συννεφιά με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα ανεβεί λίγο και θα φτάσει μέχρι τους 20 με 22 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται δυνατές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Στην Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς.
Στη δυτική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, ενώ στην ανατολική Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα, αναμένονται, αίθριος καιρός και άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.
Στις Σποράδες προβλέπονται, από το μεσημέρι συννεφιά και από το απόγευμα βροχές.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 με 26 βαθμούς.
Στην Αττική, θα έχουμε νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου