Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΟΚ! Καταρρέει το χρηματιστήριο - Εκτοξεύονται τα ομόλογα!

ΣΟΚ! Καταρρέει το χρηματιστήριο - Εκτοξεύονται τα ομόλογα!
Οι αγορές ακυρώνουν τα σχέδια Σαμαρά για έξοδο από τα μνημόνια και από το ΔΝΤ - Για δεύτερη μέρα το χρηματιστήριο καταρρέει και τα ομόλογα της Ελλάδας φτάνουν στα ύψη – Πανικός στο χρηματιστήριο
Στο πόδι βρίσκεται όλη η αγορά λόγω της έντασης των πωλήσεων στο Χρηματιστήριο. Στα χρηματιστηριακά γραφεία από χθες και πολύ περισσότερο σήμερα αναζητούνται οι πραγματικές αιτίες της πτώσης, με τη σεναριολογία να βρίσκεται στο κατακόρυφο. Όποιος έχει μπει στο χρηματιστήριο και έχει στα χέρια του μετοχές, πουλά "όσο - όσο" αναφέρουν χρηματιστηριακοί κύκλοι. Κανείς δεν περίμενε ότι μετά τη χθεσινή "μαύρη Τρίτη" στη Λεωφόρο Αθηνών, θα έρθει και δεύτερη "βουτιά", ακόμα χειρότερη!

Ο γενικός δείκτης έφτασε να χάνει ακόμα και 9,95% και βρίσκεται πλέον κάτω και από τις 860 μονάδες!
Την ίδια ώρα, τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται και πάλι πάνω από το 7,8%. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα μπήκε σε μηχανισμό στήριξης με αποδόσεις 7%, αφού αυτό το επίπεδο είναι απαγορευτικό για μια χώρα να βγει στις αγορές.
Εξαιρετικά θορυβημένοι από την τελευταία ώρα εμφανίζονται οι επαγγελματίες της αγοράς. Ήδη η τεράστια βουτιά στο χρηματιστήριο είναι δεύτερο θέμα στο Bloomberg!
«Ο κύριος παράγοντας που ωθεί σε υψηλότερες ελληνικές  αποδόσεις είναι η αβεβαιότητα, ή το σχέδιό για να βγείτε από το πακέτο διάσωσης νωρίς, και η αγορά προφανώς δεν είναι ενθαρρυντική για αυτό», δήλωσε ο Jan von Gerich, αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Nordea Bank AB. «Είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο. Αν χρειαστεί να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους από τις αγορές σε μεγάλες ποσότητες, αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τις τρέχουσες αποδόσεις» αναφέρει στο Bloomberg ο οικονομικός αναλυτής.
Επι της ουσίας δηλαδή με τέτοια κατάσταση είναι αδύνατον η χώρα να δανειστεί από τις αγορές. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι πάμε για εκλογές, αν και το πολιτικό σύστημα αρνείται πεισματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον προς το παρόν.
bloomberg


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου