Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΩΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Μια νέα εικονική αναπαράσταση του μνημείου της Αμφίπολης έρχεται στη δημοσιότητα για να μαγέψει την παγκόσμια κοινότητα.
Το σκίτσο είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και είναι μια απεικόνιση από το εσωτερικό του μνημείου και την πύλη των Καρυάτιδων με χρώμα, όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Την έγχρωμη αναπαράσταση δημιούργησε ο σχεδιαστής-ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, την οποία ανάρτησε το μπλογκ peritexnisologos, εκεί όπου ο ίδιος έχει αναρτήσει στο παρελθόν κι άλλες πανέμορφες αναπαραστάσεις από τον τάφο.

Γράφει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος στο peritexnisologos.blogspot.gr:
«Η έγχρωμη αναπαράσταση από το εσωτερικό του μνημείου της Αμφίπολης, που παρουσιάζω σήμερα, είναι η πρώτη από τις δύο που έχω σκοπό να παρουσιάσω και είναι ζωγραφισμένη με το χέρι.
Αυτήν την αναπαράσταση, θα την ονόμαζα χαριτολογώντας του "Υπουργείου", διότι βασίζεται μόνο στα χρώματα που έχουν βρεθεί μέσα στο μνημείο και τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τα δελτία τύπου του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, έχω χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και όσες φωτογραφίες μπόρεσα να ανακαλύψω με ορατά ίχνη χρωμάτων, προκειμένου να αποδώσω, όσο είναι εφικτό, την χρωματολογική σύνθεση του μνημείου. Δυστυχώς, η δημόσια έκκληση μου για την παροχή κάποιων χρωματολογικών πληροφοριών που θα με βοηθούσαν στην καλύτερη αναπαράσταση δεν εισακούστηκε, οπότε προχώρησα σε αυτή την πρώτη φάση με όσα χρώματα γνώριζα και μόνο».


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου