Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Έντονη κακοκαιρία θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (7/11/2014) και για τις επόμενες τρεις ημέρες ολόκληρη τη χώρα, καθώς το βαρομετρικό που έχει προκαλέσει χάος στην Ιταλία θα επηρεάσει σε λίγες ώρες και την Ελλάδα.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια από σήμερα (7/11/2014) το απόγευμα.
Η κακοκαιρία, η οποία όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής (9/11/2014), θα επηρεάσει και την Αττική, οι κάτοικοι της οποίας ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τις πλημμύρες που έπληξαν το Λεκανοπέδιο πριν λίγες εβδομάδες.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει - το απόγευμα -  από τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη.
Σταδιακά, όμως, και μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Σάββατο (8/11/2014) σε όλη τη χώρα, μολονότι προς το βράδυ η εικόνα θα είναι καλύτερη στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς οι βροχές «μετακομίζουν» προς τις νησιωτικές περιοχές.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι τελευταίες περιοχές που θα επηρεαστούν από αυτό το κύμα κακοκαιρίας - το μεσημέρι της Κυριακής (9/11/2014) - θα είναι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Εγνατία Οδός : Επείγουσα ανακοίνωση για την κακοκαιρία
Επείγουσα ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες σήμερα, Παρασκευή (7/11/2014) στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, εξέδωσε η εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ.
kakokairiamesa
Η εταιρεία τονίζει πως οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους κάθετους άξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν συμβουλές ασφαλούς οδήγησης, μεταξύ των οποίων η αποφυγή της μετακίνησης υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων, η διάθεση αντιολισθητικών αλυσίδων και η ενημέρωση για την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμών στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ.
Καλούνται, ειδικά οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες ισχυρών ανέμων.
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου