Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σίδνεϊ: Έληξε η ομηρία - Ο δράστης και ένας όμηρος νεκροί(Βίντεο)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρεις ακόμα όμηροι - Τραυματίες και δύο αστυνομικοί
Έληξε το θρίλερ της ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ όπου επί τουλάχιστον 16 ώρες κρατούνταν δεκάδες όμηροι από τον ιμάμη Μαν Μαρόν Μονίς, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της Αυστραλίας.

Η επέμβαση των Αυστραλών κομάντος κατέληξε σε μακελειό με τον δράστη να είναι νεκρός, με έναν όμηρο να έχει χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον τρεις ακόμα ομήρους, εκ των οποίων μία γυναίκα, να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμηρος έπεσε νεκρός από πυρά του ιμάμη. 






Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο την στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας στο καφέ: 






Νωρίτερα, επιπλέον επτά άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να εισέλθουν στην καφετέρια.

Όπως ανέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες δυνατοί ήχοι πυροβολισμών συγκλόνισαν την περιοχή, ενώ σε πλάνα αυστραλιανών τηλεοπτικών σταθμών απεικονίζονταν διασώστες με φορεία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το καφέ.

Την ίδια ώρα, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό που έχει σπεύσει στο σημείο, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, ειδικοί πυροτεχνουργοί και ένα ειδικό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών εισήλθαν στον χώρο της καφετέριας, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε λίγη ώρα θα απευθυνθεί στους Αυστραλούς πολίτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Άμποτ.






Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε κυβερνητικά γραφεία της Αυστραλίας στη Νέα Υόρκη, έπειτα από εντολή του δημάρχου, Μπιλ ντε Μπλάζιο, υπό τον φόβο ανάλογων περιστατικών όπως αυτό του Σίδνεϊ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σημαία που κρατούσε ο δράστης και είχε υποχρεώσει τους ομήρους να την υψώσουν σε ένα από τα παράθυρα του καφέ, δεν είναι η ίδια με αυτή που ανεμίζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πληροφορίες επισημαίνουν πως πρόκειται για λάβαρο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χιζμπ ουτ-Ταχρίρ που δραστηριοποιείται στην κεντρική Ασία αλλά και στην Αυστραλία.



































 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου