Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δωμάτιο στρατιώτη του 1ου Παγκόσμιου ανέγγιχτο από το 1918 - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΓΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)

Δωμάτιο στρατιώτη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία, έχει μείνει ανέγγιχτο από το 1918.

Ιδιοκτήτης του δωματίου ήταν ένας 21χρονος ανθυπολοχαγός του γαλλικού στρατού, ο Hubert Rochereau, που έχασε τη ζωή του το 1918 σε πεδίο μάχης στο Βέλγιο.

Το πτώμα του θάφτηκε σε αγγλικό κοιμητήριο, αλλά 4 χρόνια αργότερα η σορός του μεταφέρθηκε πίσω στην πατρίδα του.



Οι γονείς του νεαρού στρατιώτη, αποφάσισαν να μην αλλάξουν το παραμικρό στο δωμάτιο του γιούς του και ακόμα και όταν αναγκάστηκαν να πουλήσουν το σπίτι, έβαλαν ως όρος στο συμβόλαιο το δωμάτιο να μην πειραχτεί καθόλου για 500 χρόνια.
Στο δωμάτιο του Hubert υπάρχουν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία έχουν αλλοιωθεί μόνο από τον χρόνο. Τα βιβλία του, το κρεβάτι του, η στρατιωτική του στολή, φωτογραφίες φίλων, παρέμειναν έτσι ακριβώς όπως τα άφησε το 1918, όταν έφυγε για να υπηρετήσει στον πόλεμο.








Εκατό σχεδόν χρόνια μετά, το ανέγγιχτο δωμάτιο του στρατιώτη λειτουργεί ως μνημείο προσέγγίζοντας τουρίστες, γεγονός που έχει ωφελήσει την φήμη του τόπου. Ο δήμαρχος ωστόσο της κοινότητας Belabre, στην κεντρική Γαλλία, κάνει έκκληση για χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει το δωμάτιο να διατηρηθεί και να περάσει και σε επόμενες γενιές.
Ο Hubert Rochereau

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου