Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η BILD: ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 88 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ 40 ΤΟΝΟΥΣ 100ΕΥΡΑ

Με το... γνωστό ύφος της η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της κάνει έναν υποτιθέμενο απολογισμό, θέτοντας το προκλητικό ερώτημα «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;».
Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπαγωγή της Ελλάδας στους διεθνείς μηχανισμούς στήριξης η εφημερίδα, γνωστή για την ανθελληνική της στάση, υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της την τελευταία πενταετία με το ποσό των 215,7 δισ, ευρώ.

«Ο εφιάλτης ξεκίνησε ακριβώς πριν από πέντε χρόνια με μία ανακοίνωση πτώχευσης από ένα ειδυλλιακό μέρος διακοπών. Ήταν Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε έναν γραφικό κόλπο ενός μικρού νησιού, το Καστελόριζο (550 κατοίκων) ανακοίνωνε ότι δεν μπορεί πλέον να πληρωθεί το χρέος και είναι απαραίτητη η βοήθεια από την ΕΕ», γράφει το άρθρο.
Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα, η οποία χλευάστηκε ακόμα και από τους ίδιους τους Γερμανούς για την καμπάνια του «Nein» εναντίον της χώρας μας, γράφει ότι τα 215,7 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα με 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα.
«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάσει από το νέο προκλητικό δημοσίευμα και ένα γράφημα, στο οποίο απεικονίζεται η δήθεν μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές μέχρι την χώρα μας. Τώρα τα χρήματα βέβαια τα οποία φεύγουν από την Ελλάδα, προς τη Γερμανία και άλλες χώρες για τις αβάστακτες δόσεις δεν φιλοξενούνται στο ίδιο γράφημα, αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες για την Bild...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου