Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δημοσίευμα για τον Κολοσσό στο περιοδικό Newsweek

Αναφορά στην ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου κάνει το περιοδικό Newsweek, με αφορμή τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο Ελληνοκύπριος γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης.

Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος, Harry Mount ο κ. Κοτζιαμάνης που ζει στο Λονδίνο, ασχολείται με το θέμα περίπου είκοσι χρόνια.

Όμως όπως αναφέρει έχει αποσπάσει τη στήριξη του δημάρχου της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για την ανακατασκευή του Κολοσσού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που αναπαριστά το θεό Ήλιο.

Το άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία γύρω από τη δημιουργία και την καταστροφή του Κολοσσού, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για εκείνους που το δημιούργησαν στην πατρίδα μας όσο και για τις πληροφορίες γύρω από την ακριβή του μορφή και τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.
Μάλιστα σε ότι αφορά τον γλύπτη τονίζει ότι ο ίδιος έχει δημιουργήσει δύο μακέτες με δύο διαφορετικές εκδοχές του Κολοσσού, ενώ η αρχή της υπόθεσης γίνεται το 2000 όταν σύμφωνα με το άρθρο ο δήμος της Ρόδου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανακατασκευή του.
Τώρα πάντως όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο δήμαρχος της Ρόδου ανακοίνωσε ότι δέχεται συμβουλές και προτάσεις από επιστήμονες και σχεδιάζει μάλιστα και τη δημιουργία site για τη δημιουργία του Κολοσσού.



ΠΗΓΗ rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου