Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικός Τύπος: Οι δανειστές παρακρατούν και πάλι την επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα

Η Ελλάδα αν και υλοποίησε  περίπου 50  οικονομικού τύπου μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα βοήθειας,  παρόαλ αυτά οι δανειστές τις θεώρησαν  ως ανεπαρκείς , τονίζει  δημοσίευμα στο ρωσικό τύπο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα είναι σε θέση να λάβουν θετική  απόφαση σχετικά με την κατανομή της δόσης των 2  δις ευρώ στην Ελλάδα, από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, λόγω της μη εφαρμογής των  απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, τονίζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.RU.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, του EYROWORKING GROUP που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, και μέσω των εκπροσώπων τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ειδοποιηθεί ότι η Ελλάδα δεν ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές, και η έκθεση θα είναι ως εκ τούτου αρνητική. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε ορισμένα ζητήματα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του φόρου για την ιδιωτική εκπαίδευση, στην διαχείριση των τραπεζών , καθώς και την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων δανείων.
Παρ “όλα αυτά, η Αθήνα και οι δανειστές θα χρειαστούν  περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν  όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το στάδιο.

«Η απόφαση να διατεθούν  2 δισεκατομμύρια σήμερα στην Ελλάδα δεν θα υλοποιηθεί »,  δήλωσε μία από τις πηγές.
Οι ειδικοί αναμένουν ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η χώρα από την συμφωνία της  12η Ιουλίου 2015.  Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συγκεντρωθούν και πάλι την Παρασκευή για να συζητήσουν το θέμα και να αξιολογήσουν την πρόοδο, είπε η  ίδια πηγή.
Αρχικά είχε προβλεφθεί ότι η δόση των δύο δις.ευρώ θα δίνονταν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, αλλά τώρα αυτή μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο , σύμφωνα με τους πιστωτές .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Ελλάδα τον Ιούλιο, συμφώνησε με τους πιστωτές της για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ, υποσχόμενη να λάβει  πολύ δύσκολα και πολύ σκληρά μέτρα ,  για την προώθηση της οικονομίας και να υλοποιήσει  μια σειρά από σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Το ζήτημα είναι ότι το πρόγραμμα αυτό και να εγκριθεί και  να ψηφισθεί δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εφαρμοστεί,  διότι απλά είναι ουτοπικό και ανεφάρμοστο ακόμη και από κράτη της Αφρικής.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου