Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα - Έντεκα νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες - Εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά(Βίντεο-Φωτο)

Στόχος λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες - Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο το κυβερνών κόμμα - Ακύρωσε την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα, κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan κάνει λόγο για επίθεση με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο, ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας, την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, καταδίκασε την επίθεση δηλώνοντας: «Η τρομοκρατία επιτέθηκε ύπουλα στην Άγκυρα. Καταδικάζουμε την επίθεση».

Στο μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με την επίθεση, επιτρέποντας μόνο την επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το περιστατικό.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό ήχο που έγινε αισθητός ακόμα και σε κοντινές περιοχές, ενώ πλήθος πολιτών εγκατέλειψαν σταθμούς του μετρό.

Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που λεωφορείο, το οποίο μετέφερε στρατιώτες ήταν σταθμευμένο σε κόκκινο σηματοδότη.

Την ίδια στιγμή, αναφορές ήθελαν να σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό δήλωσε: «Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη», ενώ ακύρωσε την αυριανή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής με κύριο θέμα το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα, τον αριθμό των θυμάτων, επιβεβαιωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Μεχμέτ Κιλιτσλάρ.

Μετά το περιστατικό, έχει σημάνει «συναγερμός» σε όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας και το προσωπικό τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για περισσότερες επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως οι τρομοκράτες είχαν θέσει στο στόχαστρό τους, δύο λεωφορεία στα οποία επέβαιναν στρατιώτες.

Λίγη ώρα μετά τη φονική έκρηξη, ειδικοί πυροτεχνουργοί κατέστρεψαν ύποπτα αντικείμενα, τα οποία εντοπίστηκαν σε περιοχές της Άγκυρας.

«Άκουσα μία τεράστια έκρηξη. Υπήρχε καπνός και μία πολύ έντονη οσμή, ακόμα και βρισκόμασταν πολλά τετράγωνα μακριά», δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.











Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

                        ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου