Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια με αγρότες σε Καβάλα και Μεσολόγγι - Νέες καταλήψεις σε τράπεζες και εφορίες(Βίντεο- Φωτο)

Επεισοδιακή ήταν η «επίσκεψη» των αγροτών στα γραφεία όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το γραφείο της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου την Τετάρτη (17/02), την κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.
Αρχικά, αντιπροσωπεία αγροτών μετέβησαν έξω από τα γραφεία και ζήτησαν να μπουν μέσα προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Όταν συνεργάτης της κ. Τριανταφύλλου τους ενημέρωσε ότι υπάρχει εντολή να μην τους επιτραπεί η είσοδος, οι αγρότες εκνευρίστηκαν και απείλησαν να επιστρέψουν με τα τρακτέρ τους.

AdTech Ad
Κάτι που έκαναν λίγο μετά, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα τα οποία στάθμευσαν κάτω από τα γραφεία. Κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν πάνω στα αγροτικά οχήματα και έφτασαν στο μπαλκόνι το γραφείων.
mesologi5
Εκεί έβγαλαν την πινακίδα του κόμματος την οποία πήραν μαζί τους, δηλώνοντας όχι μόνο αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά διαβεβαίωσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα, αφού η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί τους είναι ανεπίτρεπτη. «Δεν μπορεί να ζητάει διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ με κλειστές πόρτες και δεν δεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει ακροδεξιά στοιχεία. Είμαστε όλοι αγρότες που διεκδικούμε το δίκιο μας» δήλωσαν. Επίσης άδειασαν πορτοκάλια και ελιές στην είσοδο των γραφείων και αποχώρησαν.
mesologi6
Νωρίτερα οι αγρότες είχαν μεταβεί στην Μητρόπολη Αιτωλίας όπου και άφησαν πορτοκάλια, τα οποία δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν και από το να τα δώσουν σε εξευτελιστικές τιμές προτιμούν να μοιράσουν σε συμπολίτες τους δωρεάν.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο Μεσολόγγι:


Πηγή: aixmi-news.gr

Αυτά είναι τα μπλόκα που κλείνουν σήμερα Τετάρτη
Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, τα Μάλγαρα, ο Προμαχώνας (όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολλοί οδηγοί φορτηγών) και η παλαιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Ισθμού, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται μέσα από το Καλαμάκι, ενώ από τις 14:00 ξανακλείνει το μπλόκο στον κόμβο του Μπράλου.
Παράλληλα, από τις 12 και για έξι ώρες, θα παραμείνει κλειστό το μπλόκο των Μικροθηβών ενώ κλειστοί είναι και οι παράδρομοι της Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο σημείο.
Οι αγρότες της Νίκαιας που συμφώνησαν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, προχώρησαν σήμερα το πρωί σε καταλήψεις των εφοριών σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων.
Αναλυτικά τα υπόλοιπα μπλόκα σήμερα
Αμετακίνητοι στα μπλόκα του παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα ενώ -όπως δηλώνουν- παρακολουθούν τις εξελίξεις και βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου «να μην επιχειρηθεί μυστική συνάντηση ή κίνηση από τον οποιονδήποτε, σε όποια δύναμη και αν ανήκει».
* Στον νομό Πέλλας η απόφαση, που ελήφθη, αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).
* Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ορίστηκε για τις ώρες 11:00-18:00, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, να επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε γενική συνέλευση που θα έχουμε σήμερα, θα αποφασίσουμε και τον εναλλακτικό τρόπο κλιμάκωσής μας για αύριο».
* Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.
* Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τρίτη ημέρα σήμερα.
* Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.
* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, ενημέρωσε ότι αύριο από τις 10:00 έως και τις 13:30 θα τελεί υπό κατάληψη η ΔΟΥ νομού Κιλκίς, τόσο από ανθρώπους τους πρωτογενούς τομέα, όσο και κόσμο άλλων επαγγελματικών κλάδων.
* Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.
* Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.
* Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.
Μπλόκα από τους Βούλγαρους
Εν τω μεταξύ, στον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στην περιοχή του Ορμενίου, προχώρησαν, από τις 8 σήμερα το πρωί, οι οδηγοί φορτηγών της Βουλγαρίας.
Όπως αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η διάρκειά τους.
Με μπλόκο απαντούν οι οδηγοί φορτηγών και νταλικών της Βουλγαρίας και στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, κλείνοντας έτσι τη δική τους πλευρά για ΙΧ και λεωφορεία και ζητώντας την απόσυρση των τρακτέρ από τα συγκεκριμένα σημεία.
«Ήμασταν κλειστά επί 48 ώρες, αλλά στη γενική συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αποσυμφόρηση της κίνησης. Έτσι, χθες στις 11.00 το πρωί, ανοίξαμε το τελωνείο του Προμαχώνα, στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, η κυκλοφορία δεν αποκαταστάθηκε, αφού επί βουλγαρικού εδάφους έχει στηθεί μπλόκο από οδηγούς νταλικών και φορτηγών, το οποίο, όπως μας ενημέρωσαν, δεν προτίθενται να διαλύσουν, εάν δεν αποσύρουμε εμείς τα τρακτέρ μας από το σημείο», δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας.
Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα
Στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι το απόγευμα κλείνουν ξανά τους δρόμους. Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους σε μια διαδρομή που φτάνει τα 75 περίπου χιλιόμετρα η παράκαμψη.
Επιπλέον, στη Σπάρτη οι αγρότες θα κλείσουν από τις 7 έως τις 8 το βράδυ τη γέφυρα του Ευρώτα.
Εν τω μεταξύ επ' αόριστον είναι κλειστή από τους αγρότες η εθνική οδός Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι με καθυστέρηση είκοσι λεπτών περίπου.
Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και σύμφωνα με όσα είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ.
Αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες, την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.
Στην Ηλεία, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο του Κουρτεσίου και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως και τις 6 το απόγευμα. Το πρωί αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν κατάληψη στην εφορία Πύργου.
Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Κώστας Πουρνάρας, «ανοίγουμε για λίγες ώρες κάθε πρωί τον δρόμο, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και κυρίως για να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό».




ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου