Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κατρούγκαλος: Μειώσεις σε όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.300 ευρώ

Ξεθώριασε η υποτιθέμενη «κόκκινη» γραμμή - Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μαχαίρι για όσους εισπράττουν αθροιστικά -από κύρια και επικουρική σύνταξη- ποσά που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ
Νέα «κόκκινη» γραμμή για τις συντάξεις έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ. Εμμέσως δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος προαναγγέλλει μειώσεθς σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.


Αυτό το κριτήριο, καθώς και το ποσοστό αναπλήρωσης, θα ληφθούν υπόψη στο ύψος της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

«Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Κ. Αρβανίτη «στο κόκκινο», «ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα».

Η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, όπως είπε. Για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές, σημείωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αναγνωριστική την χθεσινή συνάντηση με τους θεσμούς, επισημαίνοντας: «Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει».

Μεγάλες αποκλίσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σημειώνονται στα εξής θέματα:

- Στον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα, ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, την εθνική σύνταξη και τους συντελεστές αναπλήρωσης.

- Στη ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»

- Στη συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου