Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο, Τρίτη (23/08/2016) ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα.
Φθινοπωρινός ο καιρός από αύριο, Τρίτη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα η ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν»» ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

AdTech Ad
Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αύριο, τη Μακεδονία , την Ήπειρο και σταδιακά τα νησιά του Ιόνιου, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.
Την Τετάρτη (24-08) τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιόνιου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.Ττοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του ιόνιου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία και τη Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου