Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Μία «παγωμένη συμφωνία» της φύσης στην Ευρώπη - Ένας πίνακας ζωγραφικής με φόντο το λευκό τοπίο

Ένα οδοιπορικό στη χιονισμένη «Γηραιά Ήπειρο» με εικόνες μοναδικές - Από την Ελλάδα στη Γαλλία και από εκεί στη Γερμανία, στη Σερβία, την Ιταλία και την Πολωνία
Παιδιά παίζουν χιονοπόλεμο με φόντο τον Παρθενώνα. Ένα σκυλάκι χαίρεται το λευκό τοπίο στη Γαλλία. Πουλιά κολυμπούν στα παγωμένα νερά της λίμνης. Ένα λευκό σεντόνι έχει καλύψει τις γραφικές συνοικίες στην Ιταλία. Η Ευρώπη πλήττεται από ένα τεράστιο κύμα κακοκαιρίας, με παγετό, μεγάλες ποσότητες χιονιού και πολικές θερμοκρασίες.


Για κάποιους, το χιόνι είναι διασκέδαση. Για κάποιους άλλους, είτε γιατί στερούνται θέρμανσης, είτε γιατί αναγκάζονται να μένουν σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας, το χιόνι συνεισφέρει στο συνολικό δράμα που ζουν.

Άπαντες, ωστόσο, συμφωνούν στο εξής. Η φύση παίζει «μουσική» στο δικό της ρυθμό και αποδίδει μία υπέροχη «παγωμένη συμφωνία», μέσω της οποίας δημιουργούνται υπέροχες, μοναδικές εικόνες, τις οποίες ο φακός της κάμερας μπορεί να καταγράψει μόνο μία φορά.

Απολαύστε εικόνες-αριστουργήματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ξεκινάμε με την Ελλάδα...

Αθήνα





Θεσσαλονίκη





Πρόσφυγες



Ισθμός Κορίνθου



Βοσνία



Ιταλία







Γερμανία







Σερβία




Πολωνία



Γαλλία





  ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου