Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μέι: Δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια για το Brexit «Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξασφαλίσουμε μια συμφωνία που θα είναι καλή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο»

Το σχέδιο της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αλλάξει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέι, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές της 8ης Ιουνίου η Μέι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία  σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η θέση μας έχει παρουσιαστεί με σαφήνεια σε διάφορα μέρη και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτό», είπε ο εκπρόσωπος ο οποίος πρόσθεσε πως ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις εξέφρασε την ίδια θέση νωρίτερα σήμερα.
«Προφανώς θα υπάρξουν συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο αλλά (ο Ντέιβις) είπε επίσης σαφώς ότι έχουμε παρουσιάσει με μεγάλη σαφήνεια τα σχέδιά μας και δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτά».

Το εκλογικό αποτέλεσμα ανάγκασε τη Μέι να επιδιώξει την επίτευξη συμφωνίας με ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), ώστε να ενισχύσει την κυβέρνησή της και να ψηφίσει σημαντικά νομοσχέδια. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται με το DUP, σημειώνεται καλή πρόοδος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Το πρώτο τεστ οποιασδήποτε συμφωνίας αναμένεται να φανεί στην Ομιλία της Βασίλισσας -- μια επίσημη περίσταση όπου η κυβέρνηση ζητά από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη νομοθετική της ατζέντα.
Η ομιλία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, αλλά ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό, χωρίς να λέει αν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει. Το BBC ανέφερε πως η ομιλία μπορεί να καθυστερήσει μερικές ημέρες.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η Μέι εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit μέσα σε δύο έτη, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, και πως η Βρετανία θα εξακολουθήσει να είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις χωρίς συμφωνία αν είναι απαραίτητο.
«Η θέση μας παραμένει πως θέλουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο, είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε αυτό αλλά βέβαια αυτό που δεν θα θέλαμε να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε οτιδήποτε που θα ήταν επιζήμιο προς τα συμφέροντα ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξασφαλίσουμε μια συμφωνία που θα είναι καλή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Προφανώς δεν θα θέλαμε να δεχθούμε μια συμφωνία η οποία θα είναι χειρότερη από το μείνουμε χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανής πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου