Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ανατροπή: Δεν σκέφτεται να αλλάξει όνομα η ΠΓΔΜ -Αντιθέτως, ανάγκασε τους Financial Times να αλλάξουν τίτλο και πρόλογο!ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ

Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times για αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, άρθρο των FT σήμερα το πρωί τιτλοφορείτο «Η ΠΓΔΜ εξετάζει να αλλάξει όνομα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», φιλοξενώντας στον πρόλογο δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι «η ΠΓΔΜ θα εξετάσει να αλλάξει την ονομασία της, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει την αντίθεση της Ελλάδας στην ένταξή της (σ.σ.: της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο, μολις λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του άρθρου και μετά από παρέμβαση του ίδιου του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, οι Financial Times άλλαξαν τόσο τον τίτλο όσο και τον πρόλογο του δημοσιεύματος! Πλέον, η νέα εκδοχή του άρθρου τιτλοφορείται «Η ΠΓΔΜ εξετάζει το να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας την προσωρινή ονομασία της» (σ.σ.: δηλαδή το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και οι δηλώσεις του Ντιμιτρόφ έχουν αλλαχθεί για να εναρμονίζονται σε αυτό το ύφος.
Φυσικά, πρόκειται για τεράστια διαφορά, καθώς, με βάση τη νέα εκδοχή, ουδεμία πρόθεση εκφράζει η ηγεσία της ΠΓΔΜ προκειμένου η χώρα να αλλάξει όνομα για να μπορέσει να άρει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Κατά τα άλλα, ο Ντιμιτρόφ είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, την Τετάρτη, θα συναντηθεί με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. «Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει - θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα μεταφέρει σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, το μήνυμα ότι η ένταξη της χώρας του στην Ατλαντική Συμμαχία θα συμβάλει στην κατευνασμό της ευρύτερης περιοχής έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης.
Διαβάστε τι έγραφαν αρχικά οι Financial Times εδώ

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου