Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Λέσβο - Χίο - Και στην Τουρκία έγινε πολύ αισθητός ο σεισμός -Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για 6,3R(Βίντεο - Φωτο)

Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αντιληπτή μέχρι την Αθήνα - Πέντε μεγάλοι μετασεισμοί από 3 μέχρι 4,6 Ρίχτερ - Λέκκας: Δεν περιμέναμε τον σεισμό
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου.

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,1 R και τώρα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 6,1 Ρίχτερ.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35. Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται: Στις 15:47 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται στη νότια πλευρά της Λέσβου, από την περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης μέχρι την περιοχή του Πλωμαρίου σε μια ακτογραμμή περίπου 40 χιλιομέτρων,

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στα χωριά της περιοχής αυτής και στην πόλη του Πλωμαρίου.



Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία


Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντιλί το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.



Δήμαρχος Λέσβου: Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο νησί της Χίου. Πρώτα ακούσαμε ένα πολύ έντονο βουητό και αμέσως μετά ήρθε το ταρακούνημα που κράτησε αρκετά. Υπάρχει ψυχραιμία στον κόσμο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές, είναι πολύ νωρίς ακόμη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Καρμάντζης μιλώντας στο protothema.gr.


Λέκκας: Δεν περιμέναμε τον σεισμό

«Ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμιος Λέκκας.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, δεν τον περιμέναμε» είπε ο κ. Λέκκας στο protothema.gr και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην περιοχή του Πλωμαρίου.




















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου