Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τα PCI δεν έχουν μίζες - Κοινοπραξίες και κυβερνητική απραξία - Η απελευθέρωση της Ελλάδας

Τα PCI δεν έχουν μίζες
Του Ν. Λυγερού

Απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση έμαθε ότι τα Project of Common Interest, δηλαδή τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, δεν έχουν μίζες και τώρα αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τις διαδικασίες που αφορούν το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, που θα ενώσει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Κύπρο με την Κρήτη, και στη συνέχεια με την Αττική. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση θέλει να φανεί τουλάχιστον στους ψηφοφόρους της ότι ελέγχει την κατάσταση και θα κάνει τα δικά της. Το πρόβλημα για αυτήν, επειδή έχει αποδεχθεί ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ότι κανένας δεν ακούει πραγματικά τι λέει, ειδικά τώρα που ξέρουν ότι είναι τελειωμένη αφού θα φύγει με τις επόμενες εκλογές. Έτσι το πρόγραμμα του EuroAsia Interconnector συνεχίζεται κανονικά και ακάθεκτα, διότι ξέρει από πριν ότι αυτό θα υλοποιηθεί και όχι βέβαια τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Μπορεί να θέλει αυτή να πάρει μίζες βάζοντας μπροστά κρατική εταιρεία, αλλά τώρα έκανε λάθος και ξεπέρασε τα όρια της διπλωματίας. Κι επειδή μιλούμε για απλή στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύει ότι είναι εντελώς άσχετη με αυτά τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Κοινοπραξίες και κυβερνητική απραξία
Του Ν. Λυγερού

Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύει ότι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους είναι καθαρά θέμα κυβέρνησης και επιλογής της. Διότι οι πετρελαϊκές εταιρείες Exxon Mobil και Total θέλουν να δραστηριοποιηθούν και στις δύο χώρες. Μάλιστα στην Ελλάδα είναι η κοινοπραξία Exxon Mobil –Total – Ελληνικά Πετρέλαια που ζήτησε να ανοίξουν οι θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης. Έτσι την ώρα που στην Κύπρο, η Exxon Mobil ανακαλύπτει το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου με όνομα Γλαύκο, ακόμα περιμένει το Ελεγκτικό Συνέδριο και βέβαια την ψηφοφορία από τη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα φαίνεται ότι η κυβέρνηση καθυστερεί εσκεμμένα την όλη διαδικασία αλλά βέβαια πού να προλάβει αφού ήθελε να περάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών λες και θα μας έφερνε κάποιες απολαβές. Όλοι τώρα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να ακολουθείς μια καθυστερημένη ιδεολογία που έχει καταρρεύσει παντού. Διότι η κυβερνητική απραξία είναι καθαρά ιδεολογική και απ’ ό,τι φαίνεται προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε να φύγει λόγω εκλογών για να περάσουμε επιτέλους στο επόμενο στάδιο πριν αγανακτήσουν οι εταιρείες στην Ελλάδα.

Η απελευθέρωση της Ελλάδας
Του Ν. Λυγερού

Η απελευθέρωση της Ελλάδας πρέπει να γίνει και σε επίπεδο μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι με αυτήν την κυβέρνηση έχουμε φτάσει σε απίστευτο επίπεδο λογοκρισίας. Βέβαια είναι φυσιολογικό για άτομα που εκτιμούν και θαυμάζουν τη Σοβιετική Ένωση αλλά και τη Γιουγκοσλαβική, όπως το απέδειξαν εντός Βουλής των Ελλήνων με το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στο πλαίσιο κρατισμού και θέλει να ελέγχει τα πάντα. Πάλι καλά που υπάρχει το διαδίκτυο για να μάθουμε την αλήθεια, αλλιώς θα ακούγαμε συστηματικά τη φωνή της Πράβδας. Όμως η κυβέρνηση που ετοιμάζεται για την πολιτική ήττα, έχει γίνει ακόμα πιο ακραία όπως έκανε και το ναζιστικό καθεστώς όταν έχανε τα πάντα από τους Συμμάχους. Δεν μας ξαφνιάζει όμως επειδή ξέρουμε για το Σύμφωνο μεταξύ των Ναζί και των Σοβιετικών. Σε κάθε περίπτωση με τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, κατάλαβε ο ελληνικός λαός ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί από αυτήν την κυβερνητική προπαγάνδα είναι οι εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα που θα υπάρξουν διότι φτάνει πια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σταλινική, ας το μάθει η κυβέρνηση για να μη σπαταλά τον χρόνο τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου