Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Σχέδιο για μονιμοποίηση της 13ης σύνταξης - Θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο

Η «13 σύνταξη» που τόσο πολύ έχει συζητηθεί φαίνεται πως όχι μόνο δεν καταργείται αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μόνιμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Τη μονιμοποίηση αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ επιθυμία της είναι να καταβάλλεται σταθερά στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο, δε θα έχει τη μορφή επιδόματος.
Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η 13η σύνταξη σύμφωνα με την
εφημερίδα, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ και καλείται να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις και αδικίες που προκάλεσε η προεκλογική παροχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Για παράδειγμα, συνταξιούχος των 500 ευρώ έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, ασχέτως αν είχε κι άλλα εισοδήματα ή μεγάλη περιουσία και καταθέσεις. Αγνοήθηκε δηλαδή το συνολικό εισόδημα, το αν είχε δικά του ακίνητα ή το εάν εισπράττει ενοίκια.
Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος των 1.000 ευρώ έλαβε μόλις 265 ευρώ καθαρά παρότι δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος ενώ μπορεί να πληρώνει και 300-400 ευρώ ενοίκιο.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου