Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ελλάδα 2021 - Ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει - Η ανθρωπιά ως έκφραση της Ανθρωπότητας

Ελλάδα 2021
Του Ν. Λυγερού

Από τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει να ζεις ελεύθερος δύο αιώνες, ενώ έζησες τη σκλαβιά τέσσερις αιώνες. Διότι δεν πρόκειται μόνο για την μνήμη και την ιστορία ενός Έθνους, αλλά και για το μέλλον του. Έτσι το 2021 δεν είναι μόνο μια αναφορά στο παρελθόν, αλλά κι ένας φάρος για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αφού αυτός συνεχίζει να προσφέρει σε όλη την Ανθρωπότητα. Δεν ήμασταν μόνο σκλάβοι, αλλά ελεύθεροι πολιορκημένοι που αντιστάθηκαν με την ψυχή τους στη βαρβαρότητα. Με αυτήν την έννοια αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους λαούς της Ανθρωπότητας. Η Ελλάδα του 2021 είναι κάτι περισσότερο από ένας στόχος, διότι ταυτόχρονα είναι ένα όραμα για το πέρασμα δύο αιώνων. Πόσες φορές όλοι πίστεψαν το τέλος του Ελληνισμού, ειδικά αυτοί που θεωρούν ότι η ιστορία πέθανε. Ενώ ο Ελληνισμός απέδειξε ότι είναι ψυχή της Ανθρωπότητας κι ότι την υποστηρίζει από την αρχή κι αν έχει κάποια αξία δεν είναι για τον εαυτό του, αλλά για όλα όσα προσφέρει στους άλλους χάρη στη γενναιοδωρία του. Ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και η Ελλάδα του 2021 θα πρέπει να το αποδείξει με κάθε τρόπο, διότι το φως πρέπει να νικήσει το σκοτάδι.

Ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει
Του Ν. Λυγερού

Πόσοι ήταν αυτοί που πόνταραν ότι ο Ελληνισμός θα πέθαινε; Οι εχθροί μας, οι αντίπαλοι ακόμα και οι δικοί μας το έκαναν. Κι όμως, μετά από τόσα χρόνια, τόσους αιώνες, τόσες χιλιετίες, ο Ελληνισμός συνεχίζει να προσφέρει στην Ανθρωπότητα, διότι συνεχίζει να γράφει ιστορία την ώρα που άλλοι θεώρησαν ότι αυτή ήταν ήδη νεκρή. Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα του στις βάρβαρες επιθέσεις. Αποτελεί έναν στυλοβάτη για την Ανθρωπότητα. Κι αν ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει είναι επειδή συνεχώς θέλει να προσφέρει και δεν του αρκεί να ζει αν οι άλλοι δεν είναι ελεύθεροι. Επίσης έδειξε με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τι σημαίνει να παλεύεις ως ήρωας ενάντια σε περισσότερους και πιο ισχυρούς αντικειμενικά, διότι είχε πάντα μέσα του τη στρατηγική. Με την έννοια της συνέχειας έχει εμπλουτίσει πολλές δομές που είναι σημαντικές για την ίδια την ιστορία της Ανθρωπότητας. Διότι ο Ελληνισμός δεν περιορίζεται εντός συνόρων, εκπέμπει παντού και γι’ αυτό διαπρέπει και στο εξωτερικό. Χάρη στις ιδιότητες του, ο Ελληνισμός συνεχίζει να φωτίζει και η Ελλάδα του 2021 θα πρέπει να φέρει αυτό το φως μέσα της ως προσφορά του παρελθόντος για το μέλλον.

Η ανθρωπιά ως έκφραση της Ανθρωπότητας

Του Ν. Λυγερού

Η ανθρωπιά δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους όσο δεν έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για την έκφραση της Ανθρωπότητας μέσω αυτών. Θέλει διδασκαλία για να γίνει κατανοητή ακόμα κι αν υπάρχει, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος να ζήσει αλλιώς δεν μπορεί να βοηθήσει τους άλλους αφού πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι συνάνθρωποι και όχι μόνο ανθρώπινα όντα. Εξάλλου χωρίς αυτή τη συνειδητοποίηση δεν ενεργοποιείται η χαρά που είναι απαραίτητη στη γαλήνη και η οποία οδηγεί στην αρμονία μέσω διδασκαλίας. Αν κάθε άνθρωπος ερμηνευτεί ως εκφραστής της Ανθρωπότητας, τότε το βάθος του εκφράζει τη βαθύτητά της. Άλλωστε είναι ένας τρόπος για να δούμε διαφορετικά τον θάνατο αφού αυτός είναι αρχή της ζωής που δεν τελειώνει μαζί του αφού συνεχίζεται η ύπαρξη της ψυχής. Οι αλλαγές φάσης αφορούν τις ζωές και οι αλλαγές κύκλου τις ψυχές. Έτσι βλέπουμε διαφορετικά τι σημαίνει για κάποιον να λέει ότι είσαι η ζωή μου και για κάποιον να λέει είσαι η ψυχή μου. Διότι δεν πρόκειται μόνο για παράδοση αλλά για συλλογική μνήμη που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες επειδή τις ερμηνεύει ως ενδείξεις για την εξέλιξή της ιστορίας της ανθρωπιάς εντός της Ανθρωπότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου