Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τραμπ: Δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους χαρακτήρισε «ξεχωριστούς ανθρώπους και υπέροχους μαχητές»

Δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το Tweet που έγραψε ο μεγιστάνας.

«Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.


Νωρίτερα, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τη σχέση της χώρας του με την Τουρκία, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας του για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τρόπο βολικό, ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ», σημείωσε σε ένα άλλο μήνυμα στο Twitter.

Και προσέθεσε: «Είναι, επίσης, καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους… Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».
ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου