Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Υπουργός στα Σκόπια επιμένει να χρησιμοποιεί πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η υπουργός Ρασέλα Μιζράχι στα Σκόπια έδωσε για άλλη μια φορά συνέντευξη Τύπου μπροστά από  πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Υπουργός στα Σκόπια έδωσε για άλλη μια φορά συνέντευξη Τύπου μπροστά από πινακίδα με την προηγούμενη ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Υπενθυμίζεται ότι πλέον η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ρασέλα Μιζράχι, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης επανέλαβε την ίδια κίνηση που είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου μπροστά από την πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».



Η προερχόμενη από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE υπουργός ρωτήθηκε για την κίνησή της αυτή και απάντησε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.
Η πινακίδα είχε παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας των Σκοπίων μετά την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε ταμπέλες και έγγραφα, όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ωστόσο, η προηγούμενη υπουργός Εργασίας, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την επίμαχη πινακίδα με ένα μεγάλο πανό, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Το πανό έγραφε τη νέα ονομασία της χώρας «Βόρεια Μακεδονία».
Την προηγούμενη φορά που η Μιζράχι προχώρησε στην κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κόμματος του Ζάεφ.
«Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία [σ.σ. των Πρεσπών] δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.», είχε αναφέρει το SDSM.
Υπενθυμίζεται ότι στη γειτονική χώρα σχηματίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς επίκεινται εκλογές τον Απρίλιο και με βάση το Σύνταγμα, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε 100 ημέρες πριν από τις κάλπες.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου