Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

“Η Ελλάδα κάνει άσκηση στα τουρκικά κατεχόμενα από αυτήν νησιά…”


“Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο. Στόχος της αυριανής άσκησης είναι το Αγαθονήσι και η Ψέριμος να αποκτήσουν συγγενείς…”, αναφέρει ο Τούρκος “δημοσιογράφος” Σαϊγκί Οζτούρκ

“Η Ελλάδα η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και 2 βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί. Στις 28 και 29 Απριλίου, η Ελλάδα θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τους στρατιώτες που εγκατέστησε στα νησιά μας. Έλληνες στρατιώτες στα δυτικά από το Αγαθονήσι-νομου Αϊδινίου και στα νότια της Ψερίμου του νομού Μούγλων, θα κάνουν ασκήσεις με βαριά όπλα επί στόχων που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικα΄με τα νησιά, δήλωσε πως “Το τμήμα Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεν αντέδρασε καθόλου στην ανακοίνωση που έγινε από τη διεύθυνση λιμανιού της Καλύμνου-Ελλάδας.
“Τα νησιά Αγαθονήσι και Ψέριμος από τα οποία θα γίνουν βολές σε στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας, από το 2004 και μετά είναι υπό ελληνική κατοχή. Ο Γιαλίμ δήλωσε: “Οι βολές βαρέων όπλων της Ελλάδας θέτουν ζωές σε κίνδυνο στο Αιγαίο και θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Πρέπει να γίνει καταγγελία κατά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό Ναυτιλίας και στον Διεθνή Οργανισμό Υδρογραφίας”.
ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου