Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πλοίο της τουρκικής εισβολής ξανά στο Πέντε Μίλι (εικόνες)

Αλέκος Μιχαηλίδης    
Από το  philenews

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος δεν διατηρούνται στα πλαίσια της ΑΟΖ ή σε ενέργειες επί του εδάφους, μα και στην ιστορία, στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή και τη 46η επέτειό της.
Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μετέδωσε σήμερα πως το στρατιωτικό πλοίο C-128, που μετέφερε χερσαίες δυνάμεις στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974, παραδόθηκε ως δώρο στο κατοχικό καθεστώς.
 
Το πλοίο θα τοποθετηθεί ως «πλοίο-μουσείο» στην περιοχή του Πέντε Μίλι στον Καραβά, όπου έγινε η απόβαση των τουρκικών επιδρομέων και το οποίο ονομάζουν παρανόμως «Παραλία Γιαβούζ». Θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του κατοχικού στρατού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι βετεράνοι της εισβολής, συμμετείχαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, πριν το πλοίο μεταφερθεί στην Κερύνεια.
Το πλοίο μεταφέρθηκε στο Πέντε Μίλι, με τη συνοδεία τουρκικού πολεμικού σήμερα και θα ανοίξει τις «πύλες» του στο κοινό στις 20 Ιουλίου, όταν η Κύπρος θα μνημονεύει τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής και θα επιμένει στην απελευθέρωση και στην επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.
 
Το «C-128», τον μαύρο εκείνο Ιούλη, μετέφερε στην Κύπρο στρατεύματα, τεθωρακισμένα, όπλα και άλλο εξοπλισμό με σαφή σκοπό την κατάκτηση ενός σημαντικού κομματιού του πληγωμένου τόπου.
 
Το πλοίο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες στο νησί για να δολοφονήσουν, να εκτοπίσουν και να λεηλατήσουν, επιδιορθώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και δωρίθηκε στον τουρκικό κατοχικό στρατό για να πλαισιώσει τα πανηγύρια της ντροπής στις 20 Ιουλίου.
Αλέκος Μιχαηλίδης    
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου