Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Πολύ σημαντικό: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΑΕ – Τι συζήτησαν

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, συναντήθηκε στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον νέο εμιρατιανό πρεσβευτή, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι. Πριν την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου, μια τέτοια συνάντηση θα ήταν αδιανόητη. Σήμερα όμως, με τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, ειρήνης, συνύπαρξης και συνανάπτυξης στην περιοχή, με την Ελλάδα να επιτελεί τον ιστορικό της ρόλο, δηλαδή της ισχυρής συγκολλητικής ουσίας μεταξύ των λαών της περιοχής, ένας Ισραηλινός πρέσβης κι ένας Άραβας πρέσβης μπορούν να συναντιούνται και να το δημοσιεύουν κι αυτό είναι μεγάλη και διπλή χαρά επειδή συμβαίνει στην Αθήνα, στη σκιά του Παρθενώνα, του αιώνιου ναού της Λογικής.
Διαβάστε τι ανάρτησε στο Twitter η Ισραηλινή Πρεσβεία:

«Ο Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Yossi Armani, συναντήθηκε στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Πρέσβη των ΗΑΕ, κ. Sulaiman Almazroui αφότου ο δεύτερος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

»Ο κ. Αμράνι δήλωσε: “Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για συνάντηση με τον συνάδελφο φιλικής χώρας”.

»”Προσβλέπω σε μια στενή συνεργασία και μια προσωπική φιλία. Ευχαριστώ για την φιλοξενία”.

»Οι δύο πρέσβεις συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους με την Ελλάδα, τις σχέσεις ΗΑΕ-Ισραήλ και τις προοπτικές τριμερούς συνεργασίας».

Εδώ μόλις βγήκε είδηση; Τριμερής Ελλάδας, Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων; Σπουδαίο και ισχυρό σχήμα θα ήταν.

ΠΗΓΗ tribune

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου